dimecres, 10 gener, 2024
Durant el cap de setmana, alguns restaurants del municipi oferiran menús i plats especials en els quals la tòfona serà protagonista

Falset acull aquest dissabte 13 de gener el tercer Concurs de Gossos Tofonaires, que se celebrarà a partir de les 9 i durant tot el matí a tocar de la plaça Neus Català (Casa de la Festa). El concurs, el qual comptarà amb més d'una vintena de participants, és organitzat per Zauri Detecció Canina i l'Ajuntament de Falset, i atorgarà premis als tres primers classificats.

Quant al funcionament de la prova, l'organització disposarà un seguit de parcel·les tancades en les quals s'amagaran tòfones. De manera escalonada, s'assignaran les parcel·les als gossos participants que, acompanyats pels seus responsables, competiran per trobar-les en el mínim temps possible.

La plaça Neus Català comptarà durant el transcurs de la competició amb paradetes de productes de proximitat del territori.

La tòfona protagonista en els restaurants de Falset

Per arrodonir el cap de setmana, la tòfona serà protagonista en alguns restaurants de Falset tant dissabte com diumenge. És el cas dels restaurants Quinoa i el Cairat, els quals han elaborat uns menús singulars dedicats íntegrament a la tòfona, des dels entrants als postres, passant pels plats principals. En el cas d’altres restaurants, com Brichs, Kabbalah i Piazza Falset, aquests han preparat alguns plats especials on aquest tresor culinari hi serà ben present.