dimarts, 8 febrer, 2022
Les sessions de formació artística i cultural programades són “Disseny d’un cartell protesta amb visió de gènere”, “El patrimoni ens parla”, “Introducció al linogravat”, “Descobrir la matèria” i “4 pautes: Construcció col·lectiva de processos pedagògics amb l’art contemporani”

L’oferta formativa de l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona s’estén a 10 municipis més de la demarcació. Entre aquests s’hi troba Falset, on s’hi han programat 5 propostes de formació que tindran lloc a partir d’aquest mes de febrer i fins al juliol.

Més concretament, la formació artística i cultural programada al municipi és la següent. El 27 de febrer (Espai de Coworking) s’impartirà el taller teòric i pràctic “Disseny d’un cartell protesta amb visió de gènere”, adreçat a majors de 12 anys. Del 25 de març al 9 d’abril (en espais emblemàtics del Priorat), es durà a terme el curs d’aproximació històrica al patrimoni comarcal “El patrimoni ens parla”, adreçat a docents, educadors i altres persones que hi puguin estar interessades. El 14 de maig (Castell de Falset) serà el torn del taller “Introducció al linogravat”, una presa de contacte per a majors de 12 anys amb aquesta disciplina. L’1 i el 2 de juliol (Castell de Falset) s’impartirà el curs “Descobrir la matèria”, adreçat a un públic general interessat en la matèria i els seus diferents usos. I per últim, del 6 al 8 de juliol (Castell de Falset), es durà a terme el curs “4 pautes: Construcció col·lectiva de processos pedagògics amb l’art contemporani”, adreçat a docents i educadors. Tant aquest darrer curs com “El patrimoni ens parla” estan reconeguts pel Departament d’Educació a través de l’ICE URV.

Carlos Brull, alcalde i diputat delegat dels centres d’Ensenyament, i Rosa Poy, regidora de Cultura, coincideixen en el fet que “es posa a disposició de la ciutadania una formació artística i cultural de qualitat, alhora que diversa quant a temàtiques i públics als quals s’adreça”.

Les persones interessades a conèixer més detalls sobre els cursos i les inscripcions poden posar-se en contacte amb l'Escola per l'Art i la Cultura al telèfon 977 444 163, el correu electrònic escolaartcultura@dipta.cat o el web www.dipta.cat/eadtortosa.

L'Escola per l'Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona

L'Escola per l'Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona va néixer el juny del 2021 com un espai de formació i alhora un punt de trobada del món de l’ensenyament i la cultura de la demarcació de Tarragona. Impulsat per la Diputació, el projecte recull l'essència de l’Escola d'Art de Tortosa i del Taller de Valls, i vol contribuir a augmentar l'oferta formativa i a intensificar l'activitat i la producció cultural i artística a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Baix Penedès.