dimecres, 23 març, 2022
La regidoria de Cultura presenta la 20a temporada de L’Artesana, que arrenca el 3 d’abril i finalitza el 19 de juny, i que compta amb nou propostes de música, teatre, dansa i cinema

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Falset ha presentat la programació de primavera del teatre L’Artesana, la 20a d’ençà que el teatre gaudeix d’una programació estable. La programació de primavera, d’abril a juny, es nodreix amb un seguit de propostes entre les quals destaquen produccions d’artistes i companyies locals, així com l’aposta per espectacles sota el paraigua de L’Artesana petita, una programació adreçada als infants i el públic familiar.

El tret de sortida de la temporada de primavera el donarà el pianista falsetà Lluís Capdevila (3 d’abril, 18 h). Capdevila s’acompanyarà dels músics Petros Kamplanis i Luca Santaniello per presentar “Social”, el seu darrer treball.

Les propostes d’accent local seguiran amb “Les set paraules de Nostre Senyor Jesucrist a la creu” (15 d’abril, 12 h, Església de Falset). En aquest cas, l’organista Maria Dolors  Vilalta, la banda Vila de Falset i les corals de Falset, Prades i la Bisbal del Penedès recuperaran aquest sermó musicat, una peça del 1932 del mestre Josep Maria Montlleó.

Per la seva part, la companyia local de dansa La Corranda també té presència en la programació de primavera. Pujarà a l’escenari l’adaptació de “La plaça del diamant”, de Mercè Rodoreda. Ho farà en dues sessions (14 de maig, 22 h; 15 de maig, 18 h). Tampoc faltarà a la cita amb L’Artesana la banda Vila de Falset amb el tradicional “Concert de primavera” (22 de maig, 19 h), aquest cop acompanyada per la companyia de dansa La Clavellinera, també de Falset.

En l’àmbit de produccions locals, la cirereta la posarà “La bella i la bèstia” (19 de juny, 18 h), una proposta de teatre musical amb l’alumnat de l’extraescolar La factoria; taller d’arts escèniques de la companyia teatral L’Artesana.

A aquesta proposta familiar, i en el marc de L’Artesana petita, s’hi suma la representació de “Camí a l’escola” (29 de maig, 18 h), amb la companyia Campi Qui Pugi.

La programació de primavera de L’Artesana també compta amb el monòleg “Són ‘lactosas’ de la vida” (11 de juny, 22 h), de Gisela Escoda, i les projeccions de cinema de “Canta 2” (10 d’abril, 18 h) i “Escape room: la pel·lícula” (24 d’abril, 18 h), basada en l’èxit teatral de Joel Joan.