dilluns, 27 març, 2023
El congrés se celebrarà a Falset del 14 al 16 d’abril, i comptarà amb conferències, presentacions, taules rodones, actuacions i festes participatives

Els organitzadors del Congrés de la Jota als Territoris de Parla Catalana (Departament de Cultura, Institut Ramon Muntaner i Ajuntament de Falset) han donat a conèixer el programa de la tercera edició del certamen, que se celebrarà a Falset del 14 al 16 d'abril i reunirà un any més estudiosos, aficionats i interessats en tots els vessants de la jota. El programa detallat es pot consultar en el següent enllaç (Programa 3r Congrés de la Jota).

El tret de sortida el donarà la conferència “Los géneros tradicionales y su patrimonialización, El caso de la Jota y su candidatura como Patrimonio Cultural Inmaterial de la Humanidad de la UNESCO” (14 d'abril, 17.30 h, sala de plens de l'Ajuntament). Posteriorment, es presentarà el llibre d'actes del 2n Congrés de la Jota (14 d'abril, 18.30 h), en una primera jornada que es clourà amb una festa participativa amb música, ball i mostra gastronòmica (14 d'abril, 18.30 h, plaça de la Quartera).

El dissabte tindrà lloc la inauguració institucional, a càrrec d'Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i presidenta de l'Institut Ramon Muntaner, i Carlos Brull, alcalde de Falset (15 d'abril, 9.15 h, sala de plens de l'Ajuntament). Tot seguit s'iniciaran les ponències, comunicacions, taules rodones i conclusions que durant tota la jornada centraran l'interès del congrés en tres eixos: el primer, la relació de la jota amb els altres gèneres; el segon, la universalitat de la jota, i, el tercer, les recerques, projectes i experiències recents al voltant de la jota. La jornada de dissabte es clourà amb la mostra de procés creatiu "Terraclot", de Roberto Olivan (15 d'abril, 22 h, teatre L'Artesana.)

El diumenge, darrer dia del congrés, es durà a terme una taula de presentacions de publicacions, audiovisuals, certàmens i projectes (16 d'abril, 11 h, sala de plens de l'Ajuntament). Serà el darrer acte abans de la cloenda jotera del festival (16 d'abril, 12.30 h, plaça de la Quartera).

A banda d'aquests actes, el dijous 13 d'abril al matí, l'associació La Clavellinera impartirà tallers de jota als alumnes de l'Escola Antoni Vilanova de Falset.

Inscripcions i seguiment en streaming

Les inscripcions al congrés es poden formalitzar en línia en aquest enllaç (anar a les formulari d’inscripcions al 3r Congrés de la Jota). L'aforament és limitat, així que les inscripcions s'acceptaran per ordre d'entrada.

D'altra banda, també hi haurà la possibilitat de seguir el congrés en streaming mitjançant el canal de Youtube de l'Institut Ramon Muntaner (anar al Canal de Youtube de l’IRMU).