dijous, 17 juny, 2021
En el marc d’aquesta iniciativa conjunta de l’Escola Antoni Vilanova i l’Ajuntament, els alumnes de 6è han treballat un seguit de projectes durant el curs escolar, un dels quals ha estat escollit pels mateixos escolars per destinar-hi 1.000 € per a la seva execució

La sala d’actes del consistori de Falset ha acollit aquest dijous al matí la iniciativa Ajuntament Petit, una iniciativa conjunta de l’Escola Antoni Vilanova i l’Ajuntament en la qual prenen part els alumnes de 6è, els quals assumeixen per un dia el rol d’un consistori. L’acte també s’ha pogut seguir a través del Teleservei del municipi.

En el marc d’aquest Ajuntament Petit, i un cop fet l’acte de constitució del Ple, els alumnes han presentat i debatut un seguit de propostes per millorar Falset que han treballat al llarg del curs escolar. Finalment, i mitjançant un procés participatiu de votació, han escollit un dels projectes, al qual es destinarà un pressupost de 1.000 euros que l’Ajuntament de Falset ha posat a la seva disposició.

El projecte escollit, amb 33 vots, ha estat la creació d’un espai jove per a nens i nenes. Els altres projectes presentats pels alumnes han estat un parc polivalent per a patinar i anar amb bicicleta, millorar la pista de la piscina i arreglar-ne la font, posar més papereres i que disposin d’un sistema de tapes per evitar que la brossa pugui escampar-se, la construcció d’un lavabo públic a la plaça de L’Artesana i l’habilitació d’un carril bici.

L’alcalde Carlos Brull, que ha presidit un Ple al qual han assistit diversos regidors municipals, ha comunicat als alumnes que l’Ajuntament posarà en marxa l’execució del projecte escollit, alhora que pren bona nota de la resta de projectes presentats, tots d’interès municipal i públic. En aquest sentit, l’alcalde ha agraït la participació dels alumnes i el centre, així com la qualitat i el detall dels projectes treballats.

La iniciativa Ajuntament Petit, de la qual aquest 2021 se n’ha celebrat la primera edició, es basa en el model pedagògic “La città dei bambini” (La ciutat dels nens) del pedagog italià Françesco Tonucci  que pretén fomentar els valors democràtics i el sentiment de pertinença a una comunitat així com escoltar als infants i fer-los partíceps del disseny del municipi on viuen. Alhora, també vol apropar als escolars, d’una manera bàsica i entenedora, quin és el funcionament i com és la presa de decisions en un ajuntament.