dijous, 28 abril, 2022
La 2a edició del Garbinada Pop ha confirmat avui el cartell del cicle que es completa amb Joan Colomo, Donallop, Gebre i Primera Cita, a banda dels concerts ja anunciats d’El Petit de Cal Eril i Joana Serrat

La segona edició del Garbinada Pop de Falset ha confirmat avui la totalitat dels grups i artistes que hi actuaran aquest estiu, entre els quals destaquen Els Pets. El grup de Constantí serà el cap de cartell d’aquest jove certamen de música pop procedent d’arreu dels Països Catalans i que tindrà lloc de nou a la capital del Priorat.

Els Pets, dins la gira de presentació del seu nou disc 1963, que tot just surt a la venda aquesta setmana, actuaran la nit del dissabte 13 d’agost a partir de les 23 h a la carpa de la Festa Major de la localitat, ja que el concert coincidirà amb aquest esdeveniment. A banda del grup liderat per Lluís Gavaldà, la nit també comptarà amb la formació local Primera Cita, que s’encarregarà de tancar la festa a partir de la una de la matinada. Les entrades per aquest concert doble ja estan a la venda al preu anticipat de 17 euros a la plataforma www.codetickets.com. El dia del concert, el preu de l’entrada d’Els Pets i Primera Cita serà de 20 euros.

A banda del concert d’Els Pets, el Garbinada Pop, que tindrà lloc del 23 de juliol al 14 d’agost a les Piscines Municipals de Falset, ja ha confirmat la

resta del cartell. Per Nadal es van anunciar les actuacions a les piscines municipals d’El Petit de Cal Eril (diumenge 14 d’agost) i Joana Serrat (dissabte 30 de juliol). La resta del cartell està integrat pel grup Gebre - formació que l’any passat va haver de suspendre el concert- que actuarà en la inauguració oficial del cicle el dissabte 23 de juliol, compartint cartell amb Joan Colomo; i, per últim, la formació Donallop, que s’encarregarà de posar l’accent illenc al Garbinada el dissabte 6 d’agost.

Entrades i abonaments

Les entrades soltes per les actuacions de les Piscines del Garbinada estan a la venda de forma anticipada a www.codetickets.com al preu de 10 i 12 euros (a taquilla: 12 i 15 euros). L’organització ha previst un abonament de 35 euros pels concerts de Gebre i Joan Colomo, Donallop, Joana Serrat i el Petit de Cal Eril. L’actuació d’Els Pets i Primera Cita no forma part de l’abonament i les entrades s’han de comprar a banda.

La segona edició del Garbinada

Segons el promotor i director artístic del festival, Isaac Albesa, “l’any passat vam fer una primera edició en un moment molt complicat per les restriccions de la pandèmia. Amb tot, el festival va anar prou bé i l’acollida de Falset i la comarca va ser molt positiva. Per aquest motiu, enguany hi tornem amb una selecció musical que considerem força interessant per copsar allò que s’està produint al nostre país i fer-ho arribar a una comarca com el Priorat”. Però la voluntat del Garbinada Pop era oferir també algun nom potent i intergeneracional de la música del nostre país. “Per això hem pensat en Els Pets com a formació clau i imprescindible per entendre la música catalana d’avui en dia. Els Pets són de les poques formacions que en un mateix concert permeten que pares, fills i nets, puguin cantar i ballar amb les mateixes cançons que s’han fet seves”, conclou Albesa.

El Garbinada Pop és un projecte de Plujafina Cultura, amb la direcció artística d’Isaac Albesa i la col·laboració de l’Ajuntament de Falset, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat. L’any passat, en la primera edició del Garbinada, van actuar a Falset grups com Celistia, Ferran Palau, Maria Jaume, Da Souza i Renaldo i Clara.