dimecres, 28 febrer, 2024
“Impro show”, dissabte 16 de març a les vuit del vespre, és el segon espectacle més vist de Catalunya

“Cap Butaca Buida” encara la seva primera edició amb el gran repte d’omplir 60.457 butaques de 145 espais escènics, entre teatres públics, privats i ateneus d’arreu de Catalunya que ofereixen al públic 176 obres en cartellera pel pròxim 16 de març, les quals es poden consultar al web capbutacabuida.cat. En el cas de Falset, el teatre municipal L’Artesana se suma a la campanya d’impuls teatral amb “Impro show”.

El conjunt de les comarques de Tarragona sumen al projecte 5.141 localitats de 14 espais escènics de la demarcació. Aquesta aportació permetrà que el proper 16 de març es facin funcions adherides al “Cap Butaca Buida” a les comarques de l’Alt Camp i el Baix Camp, el Montsià, el Priorat, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, el Baix Penedès i el Tarragonès.

Segons la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Falset, Rosa Poy, “amb les darreres 25 temporades de L’Artesana, el teatre municipal ha consolidat una programació de qualitat estable i s’ha consolidat dins el mapa d’espais culturals del territori, més enllà del municipi, és per això que no ens ho vam pensar ni un moment en sumar-nos en aquesta gran iniciativa amb una proposta divertida, per a tots els públics i a un preu molt assequible (5 €)”. El portaveu de “Cap Butaca Buida” a les comarques de Tarragona, Joan Negrié, director de la Sala Trono i membre de la junta d’ADETCA, impulsora de la iniciativa, explica que “el dissabte 16 de març vol ser una festa del teatre a tot Catalunya. Tarragona és terra de teatre, molts dels actors i actrius que veiem ara a escena han sorgit de les comarques tarragonines. A Cap Butaca Buida s’hi ha sumat una representació dels teatres de la demarcació, que fan una feina ingent per apropar les arts escèniques al públic tarragoní, i en properes edicions segur que en seran molts més.”

L’espectacle “Impro show” que es podrà veure a Falset, dissabte 16 de març a les vuit del vespre, es tracta del segon espectacle més vist de Catalunya. Creat per Planeta Impro, el públic és el guionista i el protagonista a través de les seves frases i suggeriments, els improvisadors construeixen personatges, històries i entorns a l’atzar, posant a prova la imaginació i creativitat en aquest espectacle d’humor, original i interactiu en el qual explorar el compromís amb el riure.

Un Sant Jordi del Teatre

“Cap Butaca Buida” és una proposta insòlita que a Catalunya servirà per donar el tret de sortida dels actes de celebració de la Setmana Mundial del Teatre, que enguany es prepara amb la intenció de plantar la primera llavor de la que esdevindrà la “Diada Nacional del Teatre”, a l’estil d’altres diades culturals com Sant Jordi.

Isabel Vidal, presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), valora de manera molt positiva la “resposta dels teatres de Catalunya, teatres nacionals, públics i ateneus, que han mostrat les seves ganes de participar” i recorda que el dissabte 16 de març “serà la gran festa del sector i del públic” i anima la ciutadania a formar-ne part.

El compte enrere

El tret de sortida de la campanya de “Cap Butaca Buida” es va donar el 18 de desembre passat amb la presentació de la iniciativa al Teatre Romea. Des d’aquell moment, els teatres i sales del país es van posar en marxa per a formar part, a través de les seves adhesions, d’aquest projecte pioner que comença el compte enrere per a fer història. Per aquest motiu, Eduard Voltas, director general d’estratègia de Time Out a Espanya i França, subratlla que “fins el 16 de març, ens toca convidar tota la ciutadania a formar- ne part, volem que aquell dia tothom vagi al teatre, hagi comprat entrades o n'hi hagin regalat. Estem convençuts que valen la pena tots els esforços que calguin per fer un èxit d’aquesta diada nacional i cultural a l'estil de Sant Jordi, que ha estat la nostra inspiració”.

La venda d’entrades està disponible a la web de capbutacabuida.cat i als portals de cadascun dels teatres adherits. El web de “Cap Butaca Buida” mostra també el comptador del total de butaques disponibles i cada dimecres s’actualitza fins arribar a l’esperat zero, que significarà que no hi ha cap butaca buida, amb un compte enrere a mesura que es vagin omplint les butaques dels teatres adherits.El recompte d’entrades venudes se centralitza en el Centre de Treball de la Fundació Esclerosi Múltiple, que està en contacte constant amb els teatres adherits per fer un seguiment del nombre de butaques que es van omplint i així actualitzar el marcador.

Tota la campanya té un gran repte: que l’esdeveniment del 16 de març converteixi tot el territori català en una gran festa del teatre. Un dia on tots els teatres duran a terme una acció conjunta que permetrà visibilitzar l'èxit de la jornada així com diverses activitats de comunicació vinculades a aquest gran esdeveniment cultural. La celebració de la fita aconseguida tindrà la seva cloenda a El Molino de Barcelona amb l’espectacle “Festa Grossa” de Fel Faixedas i Carles Xuriguera, amb una festa posterior que comptarà amb la presència d’autoritats i personalitats del món de la cultura.

Una iniciativa solidària

“Cap Butaca Buida” és una iniciativa que “vol demostrar al món el potencial cultural de Catalunya i ser, a la vegada, solidària. El sector porta anys reclamant el 2% del pressupost de la Generalitat per a inversions en cultura i és per aquest motiu que ADETCA destinarà aquest mateix percentatge mínim de la recaptació total a un projecte que utilitzi la cultura com a eina de millora i transformació social. En aquesta primera edició, l’entitat beneficiària serà Pallassos sense fronteres per “la seva tasca humanitària”.

“Cap Butaca Buida” és una campanya que depèn de la mobilització de la gent. Una mobilització que s’ha de fer poble a poble, barri a barri, teatre a teatre. Cada català i cada catalana que estigui omplint la seva butaca sabrà que està participant d’una fita col·lectiva que traspassarà totes les fronteres.