dijous, 30 març, 2023
Amb motiu de la celebració s'han programat dos espectacles: "Zeppelin", espectacle de carrer amb la companyia La Baldufa, i "20 anys d'emocions", que comptarà amb la participació de formacions i artistes locals

Falset celebra aquest dissabte 1 d'abril el 20è aniversari del teatre municipal L'Artesana. El tret de sortida de la celebració el donarà, a les 12 h, l'espectacle de carrer "Zeppelin", de la companyia La Baldufa, que partirà de la plaça de la Quartera per finalitzar a la plaça del teatre, on es durà a terme un vermut popular. Ja al vespre, a les 19 h, L'Artesana acollirà la celebració de "20 anys d'emocions", espectacle que comptarà amb la participació de formacions i artistes locals, en els àmbits de la música, el teatre i la dansa. D’altra banda, al vestíbul del teatre es podrà veure una exposició dels artistes locals que han passat per l’escenari de L’Artesana.

Per a Rosa Poy, regidora de Cultura de Falset, "aquest 20è aniversari arriba en un moment de plenitud del teatre, que compta des de fa uns anys amb una programació diversa, estable, de qualitat i per a tots els públics, on tenen cabuda propostes de companyies amateurs i professionals, del territori i d'arreu del país". "Tot plegat és el resultat d'una aposta decidida de l'Ajuntament per la cultura i l'oci com a béns necessaris i elements de cohesió, fruit de l'esforç i de les aliances que hem sabut teixir amb entitats, companyies, programadors culturals i administracions", subratlla Poy.

Per la seva part, l'alcalde Carlos Brull afirma que "amb L'Artesana hem creat un hàbit de consum cultural i d'oci entre el públic de Falset, però també entre públic del Priorat i comarques veïnes". En aquest sentit, l'alcalde apunta que "cal alimentar aquest hàbit i, per tant, continuar millorant l'equipament escènic del teatre, com hem fet ara en el que respecta a llum i so mitjançant una subvenció del Next Generation, i per mantenir una programació potent, variada i per a tots i totes".

En aquests 20 anys, es calcula que han passat per L'Artesana al voltant dels 50.000 espectadors, repartits en unes 600 produccions. Si es posa el focus en els darrers anys, concretament a partir del 2015, any en què el consistori aposta per dotar el teatre d'una programació estable, L'Artesana ha registrat una xifra superior als 32.000 espectadors en els més de 200 espectacles que ha tingut en cartellera.