dimecres, 3 abril, 2019
Als films “Dumbo”, “Aladdin”, “Rocketman” i “Green Book”, i a la música de Tomeu Penya, la Banda de Falset, “Les Dones de Frank” i Ensemble-Bé, cal sumar-hi, entre altres, les cites amb el micorteatre i la música programades en el marc de la Fira del Vi

La projecció de la recentment estrenada “Dumbo”, adaptació del clàssic de Disney, donarà aquest diumenge 7 d’abril, a les 18 h, el tret de sortida de la programació de primavera del teatre L’Artesana de Falset. En aquesta, no hi faltaran altres estrenes de cinema, ni tampoc propostes de teatre, dansa i música.

De fet, el 13 d’abril, l’incombustible Tomeu Penya portarà al teatre prioratí el nou disc i espectacle, amb els quals afronta la gira d’enguany per tot Catalunya, les Illes Balears i Andorra. Sense cap mena de dubte, bona música i una gran dosi d’humor arribaran a Falset de la mà d’un dels cantautors més estimats.

A banda d’aquestes dues cites inicials, i pel que fa a cinema, el teatre L’Artesana acollirà la projecció de la pel·lícula “Green Book” (21 d’abril), una de les triomfadores als Òscars; “Aladdin” (2 de juny), un altre clàssic de Disney que enguany també arriba amb personatges de carn i ossos, i “Rocketman”, el biopic del cèlebre cantant britànic Elton John, signat pel mateix director de l’espectacular “Bohemian Rhapsody”. Al marge d’aquests films, la companyia de dansa local La Corranda projectarà la gravació del seu primer espectacle, “Carmen al cafè cantant” (30 de juny), una obra representada l’any 2005.

Pel que fa al menú musical, i a banda del concert de Tomeu Penya, L’Artesana ha inclòs a la seva programació de primavera “Les dones de Frank” (12 de maig), una proposta a mig camí amb el teatre en la qual quatre cantants (Mone Teruel, Txell Sust, Marian Barahona i Susana Ribalta), acompanyades del pianista Nito Figueras, homenatgen el gran Frank Sinatra, tot combinant cançons, anècdotes i molt d’humor. En el capítol musical, també hi destaquen el “Concert de Primavera” (19 de maig), ofert per l’Associació Musical Vila de Falset i que compta amb les actuacions musicals de la coral, el conjunt instrumental infantil i la banda de música, i el concert d’Ensemble-Bé (22 de juny). Aquesta és una formació instrumental de caràcter híbrid i que fusiona els instruments de sempre amb les tecnologies actuals de samplers i producció d’última generació, creant un ventall més ampli de possibilitats sonores. Aquest espectacle, ideal per anar donant la benvinguda a l’estiu, tindrà lloc a la Plaça de la Quartera, a la fresca.

Música i teatre per la Fira del Vi

El teatre L’Artesana també se suma un any més a la Fira del Vi de Falset, del 3 al 5 de maig. Ho fa amb la tercera edició del Festival Gotim de microteatre, un maridatge perfecte entre el vi i el teatre de format i temps reduïts. Enguany, en tres ubicacions del poble es podran degustar tres noves peces teatrals de curta durada “Sandàlies”, “R.I.P” i “Ninis II”.

A més, durant tot el cap de setmana de Fira, hi ha programats diversos concerts i sessions de dj’s, un maridatge perfecte amb els vins de la DO Montsant i la DOQ Priorat que se serviran durant la 24a edició de la Mostra de Vins. Tots aquests concerts, així com la resta d’activitats del certamen, es poden consultar al web  de la Fira del Vi (www.firadelvi.org).