divendres, 29 abril, 2022
El certamen recupera la presencialitat després de dos anys i reunirà a l’espai firal de l’Euterpe una setantena de cellers a partir d’avui divendres i fins diumenge

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, inaugura aquest dissabte 30 d'abril (10.30 h, teatre L'Artesana) la Fira del Vi de Falset (Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), en un acte que comptarà amb la presència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i l'alcalde de Falset, Carlos Brull, entre altres autoritats.

La mostra de vins, que dona el tret de sortida aquest divendres al vespre, de les 18 a les 21 h, reunirà a l'espai firal de l'Euterpe una setantena de cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant, un fet que posa de manifest la confiança que el sector del vi i la comarca del Priorat tornen a dipositar en la Fira després de la pandèmia.

Així doncs, el certamen, que recupera el seu format habitual després de dos anys, es perllongarà durant tot el cap de setmana amb epicentre a l'espai firal (de les 11 a les 21 h). A tot això cal sumar-hi un programa que compta amb una seixantena d'activitats tant a Falset com a diversos pobles de la comarca del Priorat durant tot el mes de maig.

D’altra banda, l’organització manté enguany la Fira als cellers que es va impulsar el 2021 i que permet fer degustacions en cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant, entre el 2 i el 31 de maig.

Compra online, programa i horaris

El web del certamen (www.firadelvi.org) permet comprar online tant els tiquets de degustació de la Fira presencial com les reserves a cellers durant tot el mes de maig.

A banda, al web de la Fira del Vi també s'hi poden consultar totes les activitats incloses al programa: des de tastos i maridatges fins a mostres de cultura popular i música en directe.

Beques Fira del Vi

L'Ajuntament de Falset ha anunciat la creació de les beques Fira del Vi, amb l'objectiu d'atorgar ajuts a alumnes que cursin els seus estudis a l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana.

En aquesta primera ocasió, les beques comptaran amb el suport del celler Álvaro Palacios. El celler de Gratallops destinarà la recaptació de les visites exclusives que rebi els dies dissabte 30 d'abril i diumenge 1 de maig (11 h) a aquestes beques. En total, hi haurà 6 places disponibles per torn i el preu serà de 100 € per persona. Les reserves s'han de sol·licitar a cultura@falset.org.