dilluns, 27 març, 2023
L’habitatge comunitari, gestionat per la Fundació Astres, compta amb setze places, set de les quals ja estan ocupades

El conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, acompanyat de l'alcalde de Falset, Carlos Brull, i la presidenta de l'associació Montsant, Montserrat Cots, ha inaugurat aquest cap de setmana la llar-residència Montsant per a persones amb discapacitat intel·lectual.

La llar-residència Montsant és un servei essencial que permet als usuaris poder viure a la seva comunitat sense haver de desplaçar-se. Compta amb setze places que reben finançament públic per part de la Generalitat, set de les quals ja estan ocupades. Gestionada per la Fundació Astres, dona cobertura a tota la comarca i culmina una llarga reivindicació de l'associació Montsant de famílies de persones amb discapacitat intel·lectual del Priorat, associació que va obrir el seu primer habitatge comunitari fa 25 anys.

En l'acte d'inauguració, que ha comptat amb la participació dels usuaris i usuàries de la llar i les seves famílies, també hi han estat presents la directora territorial de Drets Socials, Mònica Alabart; la gerent de la Fundació Astres, Núria Curto; la gerent de la Fundació Gentis, Marta Cid; el director general de la Fundació Gentis, Jordi Pascual; la directora de la llar residència i del centre ocupacional, Marta Alegre, i regidors municipals.

Aprofitant la visita del conseller Campuzano, l'Ajuntament de Falset i el departament de Drets Socials han abordat també diversos projectes sobre joventut, gent gran i inclusió social.