divendres, 26 març, 2021

L’Ajuntament comunica que el ple del Consell Comarcal i els alcaldes del Priorat, avui, han demanat units la derogació del Decret Llei 16/2019 de la Generalitat, que permet la implantació massiva i indiscriminada de grans centrals eòliques i fotovoltaiques.

Els darrers dies s’han presentat diversos avant-projectes als ajuntaments de la comarca, i Falset no n’ha estat una excepció. Ara mateix ja tenim un avantprojecte que busca la instal·lació d’un gran parc solar a la partida dels Aiguassals. Actualment, l’Ajuntament està redactant l’informe amb les al•legacions corresponents al projecte.

No tenim res en contra de les energies renovables, però creiem que la seva instal·lació s’ha de fer de manera planificada, rigorosa i escoltant les veus locals.

D’aquí que la idea de l’Ajuntament sigui aprovar, en sessió plenària, la moció que avui ja s’ha votat al Consell Comarcal, i alhora s’estudia la suspensió de llicències amb la idea de regular i planificar aquest tipus de grans instal·lacions al municipi.