dimarts, 5 octubre, 2021
La programació compta amb una jornada de portes obertes i visites guiades al Castell de Falset i una conferència i visita al conjunt d'art rupestre de Capçanes

El Castell de Falset - Museu Comarcal se suma un any més a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) amb un seguit de propostes els dies 8, 9 i 10 d'octubre. De fet, el dissabte dia 9, el Museu Comarcal celebrarà una jornada de portes obertes a les dues exposicions d'història del museu: "Dels orígens al present” i “Història del museu de Falset i Comarca". A més, es podran visitar l'absis i el baluard, dos espais habitualment tancats al públic.

A banda, el mateix dissabte dia 9, també s'han programat quatre visites guiades pel conjunt històric del Castell de Falset. Aquest itinerari interpretatiu anirà a càrrec de l'arqueòleg Oriol Achón, qui se centrarà en les diferents etapes històriques del castell, amb especial atenció al registre relacionat amb l'assalt al castell del Coronel Vidal i el Carrasclet el 1714. Les visites guiades, d'una hora i mitja de durada i totalment gratuïtes, es duran a terme a les 10 h, a les 12 h, a les 16.15 h i a les 17.45 h. És necessari realitzar reserva prèvia al telèfon 977 83 04 34 al correu electrònic museu@falset.org.

Al marge de les activitats que tindran lloc al Castell de Falset també s'ha programat la conferència dels Drs. Albert Rubio i Ramon Viñas sobre "El conjunt d'art rupestre de Capçanes, entre els més significatius del prelitoral català". Aquesta conferència, l'entrada a la qual és gratuïta, tindrà lloc el divendres 8 a les 19 h a la sala d'actes de l'Ajuntament de Falset. A més, els assistents a la conferència (únicament aquests) tindran dret a participar de la visita guiada al jaciment de Capçanes, visita que es durà a terme el diumenge dia 10 al matí.

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que té lloc lloc, ininterrompudament a Catalunya, des del 1991. Estan considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.