dissabte, 4 juliol, 2020
L’Ajuntament impulsa un projecte que permeti treballar amb comoditat i compartir l’oficina amb d’altres emprenedors

L’Ajuntament de Falset té ara mateix sobre la taula un projecte de posada en servei d’un espai de coworking al municipi, amb la qual cosa fa una crida a tots aquells que puguin estar-hi interessats a  contactar amb el consistori. Segons quin sigui l’interès entre la ciutadania, el projecte pot prendre una dimensió o una altra.

El coworking és un espai ampli i ben equipat que permet treballar amb comoditat i compartir l’oficina amb d’altres emprenedors/es i així, a més de compartir un espai físic, es comencen a crear sinergies i a compartir idees amb d’altres empresaris (networking), i a un preu inferior i més econòmic que el despatx privatiu tradicional.

En aquest sentit, un espai de coworking pot facilitar la constitució de noves empreses així com la supervivència i el creixement de les empreses durant els primers anys de vida, posant a la seva disposició una infraestructura d’espais i serveis avançats, amb suport tècnic expert en gestió empresarial.

Els espais d’allotjament empresarial són utilitzats, principalment, per empreses amb base tecnològica i d’innovació i per professionals independents i creatius, establint-se diferents tarifes en funció de la periodicitat i l’ús.

Els avantatges principals que presenten aquests espais d’allotjament empresarial són poder disposar d’un espai professional a baix preu, la flexibilitat horària i de treball, una millor productivitat gràcies a l’entorn que treballar des de casa, imatge professional i de marca, compartir projectes i cooperar, evitar l’aïllament creant sinergies de treball i cooperativisme.

En opinió de l’alcalde de Falset, Carlos Brull, “aquest és un moment que també ofereix oportunitats de fomentar un altre tipus d’emprenedoria que pugui impulsar iniciatives i negocis al món rural, i que contribueixi a fixar la gent al territori i fins i tot pugui ser un atractiu per captar nous veïns i veïnes”.