diumenge, 15 març, 2020

L’Ajuntament de Falset vol reiterar davant els falsetans i falsetanes que les mesures d’emergència decretades amb motiu de l’afectació del COVID-19 exigeixen a tota la població quedar-se a casa, sempre que no sigui estrictament necessari i per raons d’absoluta necessitat. Insistim a tots els falsetans i falsetanes en la importància de col·laborar amb aquestes mesures que tenen com a objectiu la prevenció i, alhora, contribuir socialment a minimitzar la pandèmia. Fer-ho ajudarà a salvar vides.

D’altra banda, l’alcalde de Falset ha decretat noves mesures de caire estrictament municipal. En primer lloc, les oficines de l’Ajuntament restaran tancades al públic a partir d’aquest dilluns (16 de març), amb a qual cosa els serveis administratius s’organitzaran funcionalment mitjançant el teletreball i l’atenció telefònica. Alhora, es recorda a tota la ciutadania que la pàgina web de l’Ajuntament (www.falset.org) permet els tràmits online.

El decret d’alcaldia també ha previst un seguit de torns de treball a la Brigada municipal per garantir la prestació dels serveis bàsics. Tot plegat se suma al tancament de tots els edificis municipals, que ja va entrar en vigor dijous passat.

En un terreny estrictament institucional, a Falset, l’actual situació s’afronta mitjançant una comissió d’emergència constituïda aquesta mateixa setmana (segons allò previst en el document Únic de Protecció Civil Municipal) i mitjançant el Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL), d’acord amb el pla d’actuació del PROCICAT de la Generalitat i en coordinació permanent amb el CECAT, el centre superior de coordinació i informació de de protecció civil.

Totes aquestes qüestions, entre d’altres, han estat tractades aquest matí a l’Ajuntament, a la qual han assistit tots els grups polítics municipals, amb la idea de compartir la informació de què ara disposem, i valorar la situació des duna perspectiva estrictament local.