dimarts, 4 agost, 2020

L’Ajuntament de Falset informa que, oficialment, avui s’ha declarat a Falset un brot de Covid-19, que se suma a un altre declarat la setmana passada, sense que s’hagi arribat a produir contagi comunitari. Això significa que el contagi del virus està controlat i les persones afectades i el seu entorn estan aïllades als respectius domicilis, que en diversos casos no estan emplaçats al municipi.

Falset acumula des de l’inici de la pandèmia 14 casos confirmats de Covid-19, però els actuals han estat els únics dos brots, ja que epidemiològicament només es considera que hi ha un brot quan afecta més de tres persones que comparteixen un mateix espai físic. Fins al dia d’avui, al municipi no s’ha produït cap defunció per la Covid-19.

L’Ajuntament, des del primer dia, està en tot moment en contacte amb els responsables de Salut, que els darrers dies han intensificat els tests PCR a Falset.

L’Ajuntament de Falset manté informades les autoritats sanitàries, i en tot moment ha seguit degudament els protocols sanitaris i d’informació epidemiològica.

Un cop més, i des del primer dia, insistim en la necessitat de complir totes les mesures higièniques i de seguretat, i fem una crida a la responsabilitat ciutadana, de la mateixa manera que des de l’Ajuntament ens toca prendre decisions que no són fàcils: la suspensió de la Festa Major n’és només un exemple.

Igualment, demanem a tothom confiança en la informació oficial i que tots plegats ens abstinguem de fer interpretacions alarmistes davant dades estadístiques poc contextualitzades. Les últimes hores han circulat unes dades que mostren un elevat “índex de risc” a Falset, tot ignorant l’advertiment que figura en la informació: en poblacions petites com la nostra, “qualsevol petit increment pot distorsionar les dades de risc sense que la situació sigui de gravetat”.