dijous, 3 març, 2022
El certamen recuperarà la “normalitat” el primer cap de setmana de maig, alhora que manté la proposta que els cellers facin d’estands durant tot el mes

Són cinquanta els cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant que ja s’han inscrit a la Fira del Vi de Falset quan encara falten dos mesos per a una cita que representarà el retorn a la presencialitat, en el format que era habitual fins a l’arribada de la pandèmia. Alhora, el certamen creix aquest 2022 en dies, territorialitat i ambició, ja que ha decidit mantenir, en paral·lel, la fórmula de l’any passat i que, al llarg de tot el mes de maig, els cellers de la DOQ Priorat i de la DO Montsant obrin les seves portes i es converteixen en estands on tastar els vins mentre es trepitja la comarca.

Pel que fa a la tradicional Fira del Vi (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), en la seva 27a edició, se celebrarà a l’espai firal de l’Euterpe de Falset, que és el lloc que va acollir el certamen fins a la darrera edició presencial (la que va sumar 24 edicions l’any 2019). El certamen s’obrirà divendres 29 d’abril a la tarda (a partir de les 18 hores) i el dissabte i el diumenge (30 d’abril i 1 de maig), d’11 a 21 hores, en horari ininterromput. La informació i el programa de la Fira s’anirà actualitzant a ww.firadelvi.org.

Adaptats a les circumstàncies

Òbviament, l’organització ja fa i seguirà fent un esforç per adaptar el recinte a les circumstàncies actuals, amb la qual cosa s’establiran circuits per als visitants i es dissenyarà l’espai de manera que puguin garantir-se distàncies i altres mesures que siguin imprescindibles.

A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 27a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira de referència per al perfil “wine lover”, que és com es defineix als apassionats per la cultura del vi.

“És evident que la fira atreu a un públic cada cop més especialitzat, amb la qual cosa es busca que aquests visitants se sentin ben tractats i repeteixin any rere any”, afirma l’alcalde de Falset, Carlos Brull.

Des d’aquest punt de vista, s’amplien i es potencien encara més els tastos que tenen lloc en diversos espais al llarg dels dies de la fira. Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca.

Fira als cellers tot el maig

Paral·lelament, però, i a la vegada que la Fira del Vi recupera la “normalitat”, els organitzadors també miren de treu partit de fórmules alternatives dissenyades durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments. Aquest és el cas de la solució que va desenvolupar-se al llarg de 2021, amb els cellers fent d’estands, tot oferint degustacions, mentre que a comarca del Priorat sencera es converteix en el “recinte firal"

Així doncs, a partir del dilluns 2 de maig i fins al 31 de maig, aquells que ho desitgin poden fer degustacions en els cellers, que podran reservar mitjançant la següent plataforma online: www.firadelvi.org Les degustacions, amb aforament limitat a 12 persones, es fan en els cellers inscrits a la Fira tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant. Una fórmula que l’any passat va fer possible gairebé 2.500 reserves de tastos.

De fet, “la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d'un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques”, segons Brull. 

Plataforma activa a principi d’abril

La plataforma de reserves s’activarà a principi del mes d’abril, quan falti un mes aproximadament per a l’inici del certamen. Aquest any, la plataforma també inclourà la venda anticipada de tiquets per a la Fira presencial, amb la qual cosa aquells que ho desitgin puguin estalviar-se les cues que, en moments puntuals, es produeixen en comprar el tiquet presencialment durant els dies del certamen a Falset.

D’altra banda, l’organització també treballa en altres dues línies: l’ampliació d’aparcaments per millorar l’acollida del visitant i la progressiva conversió de la Fira en un certamen “family friendly”, tot pensant en les famílies que volen gaudir de la Fira amb els nens i nenes de casa.