divendres, 26 novembre, 2021
A banda d’aquesta iniciativa, també han programat una marxa exploratòria amb perspectiva de gènere el pròxim 30 de novembre

L’Ajuntament de Falset i el SIAD del Consell Comarcal del Priorat van donar aquest dijous el tret de sortida a la campanya “Falset lliure de violència de gènere”, una campanya de sensibilització contra les violències de gènere i masclistes que té per objectiu lluitar contra aquesta xacra social.

Mitjançant accions d’informació i conscienciació en diversos espais del municipi, i amb la implicació d’associacions i entitats, la campanya posa el focus en apropar a la ciutadania el Protocol d’actuació contra els assetjaments al Priorat, el qual es pot consultar, entre altres, mitjançant els codis QR que apareixen en els cartells dissenyats i repartits amb motiu del 25N, dia internacional contra la violència masclista.

La campanya Falset lliure de violència de gènere”, difosa també per mitjà de les xarxes socials, va ser presentada oficialment dijous a la Biblioteca Salvador Estrem i Fa.

Marxa exploratòria, el 30 de novembre

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Falset i el SIAD han programat una marxa exploratòria amb perspectiva de gènere, marxa que tindrà lloc el pròxim dimarts 30 de novembre, amb sortida a la plaça de la Quartera. La marxa, en la qual prendran part tècnics del Servei dIntervenció Especialitzada (SIE), és oberta a la participació veïnal.

Lobjectiu daquesta marxa, com daltres que sestan duent a terme a Catalunya, és analitzar i poder fer una diagnosi daspectes socials, físics i funcionals que condicionen l’ús i la seguretat dels espais del municipi, aplicant un enfocament de gènere transversal.

La informació i les conclusions sorgides arran daquesta marxa exploratòria permetran establir recomanacions i possibles canvis en espais en els quals shagin detectat necessitats a tenir en compte, amb la finalitat de millorar la qualitat urbana daquests espais des duna perspectiva de gènere.