divendres, 4 setembre, 2020
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ho va anunciar en una visita institucional a Falset el divendres

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en visita el divendres a Falset, ha comunicat a l’Ajuntament que la conselleria ja compta amb pressupost per dur a terme un estudi de viabilitat sobre la posada en marxa d’un alberg de joventut al municipi, que seria el primer de la comarca del Priorat. Aquesta és una demanda que l’Ajuntament de Falset porta temps fent-li a la conselleria, segons ha dit El Homrani. "Pensem que val la pena fer l’anàlisi d’aquesta possibilitat, tenint en compte que aquesta és una comarca que no té alberg de joventut, que permet el turisme social arrelat al territori i que el jovent conegui tot el país”, ha afirmat.

La idea del consistori seria convertir l’edifici de l’antiga residència de la gent gran en un alberg de joventut. L’antiga residència, situada al nucli antic, és un edifici de cinc plantes, amb una superfície útil que suma 1.476 metres quadrats.

Al marge de reunir-se amb l’alcalde i els regidors, El Homrani va visitar les instal·lacions de la cooperativa agrícola i les obres de construcció de la residència per a famílies amb disminuïts de la comarca del Priorat, que actualment es duen a terme a la urbanització del Tancat de Falset. La pandèmia ha retardat l’acabament dels treballs, que ara ja es troben en una fase molt avançada.

La Llar Residència de l’Associació Montsant és una infraestructura reivindicada abastament que acollirà persones amb discapacitat intel·lectual. Concretament comptarà amb 16 places, 12 de les quals seran per a residents fixes i quatre s’utilitzaran com a servei de respir, és a dir, es destinaran a persones que s’hi estaran durant un període de temps determinat. Així mateix, l’entrada en funcionament del nou equipament suposarà feina per a 8 professionals que conformaran l’equip directiu, així com també per a les diverses persones que s’encarregaran dels serveis de cuina i neteja.

La construcció de la Llar Residència Montsant ha estat promoguda per l’Associació Montsant i la Fundació Astres, entitat que n’assumirà la titularitat, i ha comptat amb la col·laboració i finançament del govern de la Generalitat, Caixabank i la Fundació ONCE. L’Ajuntament de Falset i el Consell Comarcal del Priorat han donat suport institucional i han acompanyat tècnicament amb l’elaboració del projecte de l’edifici i el projecte tècnic de serveis respectivament.