dimecres, 21 octubre, 2015
Carlos Brull, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Falset, destaca que “amb ‘Un cel de plom’ mostrem la nostra aposta decidida per dotar el teatre L’Artesana d’un programació de qualitat i continuada”

En “Un cel de plom”, la reconeguda actriu Mercè Arànega es posa en la pell de la prioratina Neus Català, última supervivent catalana dels camp de concentració nazis. L’adaptació de la novel·la de l’escriptora Carme Martí es representarà aquest divendres 23 d’octubre, a les 21h, a L’Artesana de Falset, sent un dels plats forts de la programació de tardor del teatre.

La interpretació d’Arànega ha estat qualificada per alguns crítics com “formidable”, destacant que “sense caure en cap exercici d'imitació, es produeix un intercanvi secret de voluntats entre les modulacions de l'actriu i el com hauria expressat un record o un judici el venerable personatge que evoca”.

Per a Carlos Brull, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Falset, “amb ‘Un cel de plom’ mostrem la nostra aposta decidida per dotar el teatre L’Artesana d’un programació de qualitat, continuada i per a tots els públics”. “Pensem que Falset mereix tenir una oferta cultural com la que hem decidit endegar des de l’equip de govern, i esperem que L’Artesana esdevingui un epicentre  d’oci per als falsetans i la resta de veïns del Priorat”, afegeix Brull. 

A “Un cel de plom”, la seguiran “Gràcies Ovidi”, concert homenatge a Ovidi Montllor a càrrec de Kike Pellicer, Paco Prieto i Arturo Gaya; l’actuació de la Big Band Aula de Músics; el Concert de Nadal de The Gospel Viu Choir, i el Gran Concert de Santa Cecília de la Banda Vila de Falset.

A aquestes actuacions cal sumar-hi la programació específica de cinema, amb propostes com “La marató de cinema de terror” i la comèdia “Ahora o nunca”, i els films per als més petits com “Atrapa la bandera”, “La casa màgica” i “Hotel Transilvània 2”.

En la programació d’hivern també hi tenen cabuda l’Acte per a la Marató de TV3, que organitzarà l’Associació de Dones La Quartera, i “Els Pastorets”. En aquest cas, la cita coincideix amb el 75è aniversari dels Pastorets de Falset, el 25è aniversari dels Pastorets Joves de la Parròquia, el 15è aniversari del Grup de Teatre L’Artesana i el Centenari dels Pastorets de Folch i Torres.