dimecres, 11 març, 2020
El termini d’admissió d’originals serà fins el 21 de març

El món del vi i la poesia maridaran en la 25a edició de la Fira del Vi amb el concurs “Trull d’Haikus”, proposat des de l’Ajuntament de Falset. El tema de referència del concurs serà el món del vi i el format de presentació serà l’haiku japonès en la seva versió més lliure. S’ha triat aquest format de poema perquè és concís, potent i la seva concepció històrica la connecta molt amb el territori i la natura. A més, el seu format és altament compatible amb una visualització ràpida per a la promoció de la Fira del Vi.

El concurs seleccionarà 8 poemes, que podran ser publicats i/o utilitzats en la imatge comunicativa de la 25a Fira del Vi de Falset del 2020. Els autors cediran els drets, només per a aquesta utilització, en el moment de la inscripció. Els premis seran un trofeu i un lot de vins de la comarca (DOQ Priorat i DO Montsant) per a cada autor seleccionat.

El termini d’admissió d’originals serà fins al 21 de març de 2020 a les 23:59 h i la decisió del jurat serà inapel·lable i es farà pública el 6 d’abril de 2020.

Els interessats en participar en la 1a edició de “Trull d’Haikus” podeu consultar les bases del concurs.

BASES DEL CONCURS

1. Hi podran participar totes les persones que presentin obres en catalana, originals i inèdites, no publicades en cap tipus de format o mitjà (inclòs Internet) ni total ni parcialment, no premiades o pendents de veredicte en altres concursos, o a l’espera de resposta en un procés editorial.

2. El tema del concurs serà totes les facetes del món i de la cultura del Vi.

3. Cada participant només podrà presentar un poema.

4. El poema haurà de ser en format haiku en les seves versions tradicionals o lliures. (Si bé l’estructura tradicional de l’haiku és de tres versos amb 5+7+5 síl·labes, es permetrà  altra organització sil·làbica mentre es mantinguin els tres versos) .

5. Per participar en el concurs haureu d’enviar un correu electrònic al següent mail: cultura@falset.org.

En aquest correu, hi haureu d’adjuntar dos arxius (els dos en formats Word i PDF), i hauran de tenir el següent contingut:

-Document 1: arxiu amb el poema

-Document: 2: Nom i cognoms, edat, DNI, telèfon de contacte, correu electrònic i adreça postal.

Els noms d’aquest arxius seran amb el següent format:

-L’arxiu del poema tindrà el nom “LEMA-POEMA “(sent el LEMA particular, proposat per cada autor i haurà de contenir un mínim de quatre (4) dígits i un màxim de vuit (8)

-L’arxiu de la identificació tindrà el nom “LEMA-DADES” (Essent el LEMA el mateix que el del arxiu del poema)

Totes las dades rebudes  s’acolliran a la legislació vigent sobre protecció segons la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre.

6. El termini d’admissió d’originals serà fins el 21 de març de 2020 a les 23:59 h. (UTC/GMT+1).

7. Es seleccionaran vuit poemes, sense establir criteris d’ordinalitat i durant tot el procés de selecció i atorgament de premis es presentaran segons ordre alfabètic del primer cognom dels autors.

8. Els premis seran un trofeu i un lot de vins de la Comarca (DOQ Priorat i DO Montsant) per a cada autor seleccionat. Els poemes seleccionats podran ser publicats i/o utilitzats en la imatge comunicativa de la 25a. Fira del Vi de Falset del 2020. Els autors cediran els drets, només per a aquesta utilització, en el moment de la inscripció.

9. El jurat estarà  composat per:

-Tres poetes dos dels quals seran de la Comarca

-Un representant de la DOQ Priorat

-Un representant de la DO Montsant

-La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Falset

-Un secretari amb dret a veu però no de vot.

10. La decisió del jurat serà inapel·lable i es farà pública el 6 d’abril de 2020.  No podrà quedar desert en cap cas.

11. Els premis es lliuraran en el transcurs de 25a. Fira del vi de Falset entre els dies 1 i 3 de maig de 2020 en un acte que s’anuncià  amb antelació i en el qual es convidarà els autors guardonats a fer la lectura del seu poema.

En el decurs d’aquesta jornada i amb programació que s’anunciarà amb antelació, un seguit d’artistes interpretaran els haikus seleccionats utilitzant diverses disciplines (pintura, dibuix, música, dansa, escultura, etc.)

12. El fet de presentar-se a aquest concurs suposa la plena acceptació de les presents bases.