dijous, 28 febrer, 2019
El certamen se celebrarà del 3 al 5 de maig, amb actes en diversos pobles i tot potenciant les activitats de tast per als amants del vi

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) compta ara mateix amb més de cinquanta cellers inscrits, una xifra molt bona quan encara falten més de dos mesos per al certamen i segueix el degoteig d’inscripcions. El 2018, el número de cellers participants van ser 75, una xifra que els organitzadors esperen superar. En la línia dels darrers anys, la Fira del Vi de Falset (que se celebrarà entre el divendres 3 i el diumenge 5 de maig) tornarà a potenciar els tastos i les activitats paral·leles adreçades especialment als amants del vi en un seguit d’espais habilitats expressament.

Cardona serà la ciutat convidada d’aquesta edició, mentre que el territori convidat serà, en aquesta ocasió, Mallorca i els seus vins, que tindran presència al certamen mitjançant l’associació Vi Primitiu de Pollença, que organitza una de les fires vitivinícoles més prestigioses i consolidades de les Illes Balears. L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, ha assegurat que “la Fira del Vi no és una fira local, sinó que cada any despertem interès en públic d’arreu del món i és per això que mirem de donar-nos a conèixer no tan sols arreu de Catalunya”. En aquest sentit, i mitjançant diverses iniciatives de col·laboració, com ara amb l’Agència Catalana de Turisme,, l’edició de 2018 comptarà amb la visita de periodistes portuguesos, suïssos i alemanys experts en turisme enològic i gastronòmic.

Les enquestes de visitants que s’han dut a terme a peu de Fira posen de manifest que al voltant d’un 75% del públic del certamen és català, i principalment de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. Pel que fa al 20% restant, es tracta de visitants de la resta de l’Estat i d’altres països, entre els quals destaquen França, Alemanya i els Estats Units.

La imatge

Pel que fa a la imatge de la Fira d’aquest any torna a ser obra de la dissenyadora de Falset Maria Sedó, i és una continuació de la línia encetada el 2018 de reivindicació del vincle entre el present vitivinícola de la comarca i la seva llarga tradició agrícola. “No seríem on som ara mateix si no ens haguessin precedit uns pagesos i pageses que van resistir i van seguit fent vi malgrat que semblava que tot els anava en contra”, afirma Maria Sedó. Si l’any passat van ser les dones pageses la icona principal de la Fira, en aquesta ocasió la imatge central de la Fira té com a punt de partida una fotografia antiga d’homes fent feines en el celler.

En aquesta línia, la Fira del Vi tornarà a comptar aquest any amb un acte d’homenatge a algunes de les persones i institucions que han estat clau en el salt endavant vitivinícola que ha fet la comarca del Priorat al llarg dels darrers 25 anys.

Primer programa

La informació i el programa de la Fira s’actualitza a ww.firadelvi.org. El certamen s’obrirà divendres 3 de maig a la tarda (a partir de les 18 hores) i el dissabte i el diumenge 4 i 5 de maig (d’11 a 21 hores, en horari ininterromput).

A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 24a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira professional i alhora de referència per al perfil “wine lover”, que és com es defineix als apassionats per la cultura del vi.

“És evident que la fira atreu a un públic cada cop més especialitzat, amb la qual cosa es busca que aquests visitants se sentin ben tractats i repeteixin any rere any”, afirma l’alcalde de Falset, Jaume Domènech. Des d’aquest punt de vista, s’amplien i es potencien encara més els tastos que tenen lloc en diversos espais al llarg dels dies de la fira, i que van a càrrec de cellers, de les denominacions d’origen, de l’Escola d’enologia de Falset i d’altres entitats.

Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca. Així, a banda dels actes a Falset, hi ha previstos tastos a Bellmunt, Porrera, Capçanes, Gratallops, Poboleda, Masroig, Torroja i La Morera de Montsant.

Més informació i contacte

Tf: 661048582
Mail: press@firadelvi.org
www.firadelvi.org
Twitter: @firadelvifalset
Facebook: @firadelvifalset