dilluns, 4 juny, 2018
La iniciativa és una de les activitats que conformen la programació de l’Espai Jove, que depèn de l’Ajuntament

El pintor i muralista hispano-brasiler Erb Mon serè els dies 5 i 6 de juny a Falset per crear, en col·laboració amb els joves del poble, una obra d’street art al carrer Bonavenutra Pascó. Erb Mon, que ha realitzat centenars de peces i murals durant els darrers anys per a institucions i marques com el Museu Guggenheim de Bilbao o Heineken, participarà en aquesta obra artística col·laborativa impulsada per l’Espai Jove de Falset, en el marc de la seva programació anual.

L’artista concep aquest taller com una experiència creativa en la qual els joves s’hi han de sentir involucrats, perquè es facin seva l’obra resultant. Alhora, també vol transmetre’ls el valor de l’ofici, mentre els convida a jugar amb l’abstracció, el color i la geometria de l’espai. L’esbós de l’obra ja ha estat definit, també en col·laboració amb els joves, que han proposat una temàtica que gira al voltant de Falset i els seus elements festius. Aquest esbós es traslladarà al mur del carrer Bonavenutra Pascó el dimarts i dimecres, 5 i 6 de juny a les 17 h. L’obra d’Erb Mon i els joves de Falset serà la segona d’street art que decorarà el poble després que l’artista local Marina Capdevila hi pintés enguany un mural de grans dimensions.

A banda d’aquesta activitat amb Erb Mon, l’Espai Jove de Falset, que en paraules de la regidora Núria Borja “s’està convertint d’ençà de la seva recent creació en un espai d’aprenentatge i oci”, també ha programat altres propostes per aquest mes de juny. La primera, un skatepark, que va tenir lloc divendres al Castell, i les properes seran una sessió de cinema a la fresca, el dia 15 amb la pel·lícula “Barcelona nits d’estiu”, i una festa d’inici d’estiu, el dia 22. Totes les activitats organitzades per l’Espai Jove tenen en compte l’opinió i conviden a la participació dels nois i noies de Falset.

Al marge d’aquestes activitats ja calendaritzades, l’Espai Jove, que depèn de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament, també treballa en l’organització de diversos tallers i propostes per a l’estiu (zumba, bàsquet, sortides a la natura...) així com en l’organització de la Setmana Jove que tindrà lloc del 7 al 10 d’agost.