dijous, 14 juliol, 2016
En la reunió de dimecres entre la Plataforma Trens Dignes i els representats polítics del territori es van acordar tres compromisos

L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, va assistir dimecres a Amposta a la reunió organitzada per la Plataforma Trens Dignes (PTD) amb els representants polítics de les Terres de l’Ebre i el Priorat. La trobada tenia per objectiu fer front comú i intensificar la lluita de forma coordinada i col·lectiva davant la insuficiència de les comunicacions per tren que de manera reiterada afecten les comarques de l’Ebre i el Priorat.

Així doncs, d’aquesta reunió, en la qual els representants polítics van assumir com a pròpies les demandes de la Plataforma, en van sorgir tres compromisos.

El primer és emprendre accions legals contra Adif i Renfe –cadascun en les seves respectives responsabilitats- pel pèssim servei que ofereixen i pel tracte que dispensen als usuaris del servei.

El segon és exigir a la Generalitat de Catalunya la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM), com ja tenen altres territoris catalans.

El tercer és recuperar el Pla Director de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, redactat el 2010 i que encara està pendent d’aprovació, a fi d’actualitzar-lo i aprovar-lo definitivament.

Com recorda Jaume Domènech, “en les trobades periòdiques que mantenim els alcaldes de les capitals de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Priorat, ja hem abordat la pèssima situació ferroviària que patim, concretament en la línia de Rodalies R15, que transcorre per les tres comarques”. En la darrera de les reunions, com subratlla l’alcalde, “vam acordar que, tan aviat es formi el nou govern a Espanya, demanarem visita amb el secretari d’Estat o el ministre corresponent, acompanyats del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, per reclamar i exigir l’arranjament i la modernització definitiva d’aquesta línia”.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

L’Associació Musical “Vila de Falset” en col·laboració amb l’Ajuntament de Falset, organitza del 22 al 27 de juliol a Falset el I Curs Internacional de Clarinets. El curs el duran a terme Selvadore Rähni, Miquel Àngel Marín i Tuuli Rähni.

Agenda

25
jun
ATENCIÓ; La Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa, romandrà tancada del dia 17 fins el 22 de juny per organitzar el magatzem.