dimecres, 28 setembre, 2016
Núria Borja, regidora de Serveis Socials, destaca que “cerquem proporcionar oportunitats en un tema tan sensible com és l’ocupació, bàsic per refermar el teixit econòmic i social del nostre entorn més proper, com és Falset i el Priorat”

L’Ajuntament de Falset i la Fundació Gentis han signat aquest dimecres un acord per cercar i promoure programes de desenvolupament local i comarcal, programes encarats a la prestació de serveis d’inserció, formació i intermediació laboral que tenen per objectiu el foment de l’ocupació de les persones que cerquen feina, en especial de col·lectius en situació de risc d’exclusió social.

En virtut d’aquest acord signat per la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament, Núria Borja, i la representant de Gentis, Marta Cid, l’Ajuntament es compromet a cedir gratuïtament una sala polivalent per desenvolupar-hi sessions en grup i un despatx que permeti una atenció individualitzada i en condicions de privacitat. La cessió d’aquests espais s’estableix des de l’1 d’octubre d’enguany i fins al 31 de desembre de 2017.

Per la seva part, la Fundació Gentis s’encarregarà de cercar i tirar endavant els projectes anteriorment descrits, de manera coordinada amb els serveis d’aquesta tipologia que pugui prestar l’Ajuntament. Gentis també es compromet a dotar els punts de treball amb els ordinadors i el material fungible necessaris per desenvolupar la correcta prestació del servei.

Núria Borja, regidora de Serveis Socials de Falset, destaca que “formar-se, trobar feina i ser competents són assumptes que preocupen la gent, i des de l’Ajuntament en som molt conscients”. Per aquest motiu, afegeix Borja, “hem cercat la complicitat d’una institució com Gentis, que treballarà per fomentar la formació i l’ocupació, en especial de persones en risc d’exclusió social”. “Es tracta de proporcionar oportunitats en un tema tan sensible com és l’ocupació, bàsic per refermar el teixit econòmic i social del nostre entorn més proper, com és Falset i el Priorat”, conclou Núria Borja.

La Fundació Privada Gentis promou la creació d'accions, programes i serveis que actuen directament sobre la inserció i formació ocupacional de persones en risc, majoritàriament a través de convocatòries i programes amb finançament públic, entre d'altres, del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. També col·labora amb la Obra Social “La Caixa”, en el seu programa per a la inserció laboral de col·lectius de risc.