divendres, 16 juny, 2017
La situació es presenta crítica aquest estiu i el consistori demana responsabilitat als ciutadans per evitar restriccions

L’Ajuntament de Falset va presentar ahir, en una concorreguda reunió del poble, una campanya de conscienciació ciutadana per a l’estalvi i l’ús de l’aigua que du per títol: “SOS Aigua: tenim un problema”. La campanya es posa en marxa després que l’Ajuntament constati amb preocupació les dificultats de subministrament d’aigua que el municipi pot viure aquest estiu, arran de la manca de pluges.

La reunió de poble d’ahir al vespre va tenir lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Falset, amb la participació de l’alcalde de Falset, Jaume Domènech; el regidor de Serveis, Josep Rull, i l’hidrogeòleg Carles Loaso, tècnic de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Tots tres van coincidir a destacar la gravetat de la situació de cara a aquest estiu, que pot obligar a prendre mesures excepcionals.

La campanya ciutadana parteix de la constatació que tan sols un estalvi mínim per habitant de 40 litres al dia permetria al municipi estalviar-se 120.000 litres, una quantitat d’aigua similar a la que subministren diàriament alguns dels principals pous de Falset. És per això que avui mateix es comença la distribució d’un díptic entre els veïns, on s’afirma que “si no plou els propers mesos, aquest estiu patirem seca i amb tota probabilitat caldrà aplicar mesures excepcionals, restriccions i talls d’aigua”.

El díptic dóna consells als ciutadans per mirar de fomentar ni que sigui l’estalvi mínim recomanat de 40 litres per habitant i dia. D’aquí que es recomani els veïns, entre d’altres mesures, dutxar-se en comptes de prendre un bany (amb un estalvi aproximat de 100 litres), revisar les cisternes del wàter (que poden malgastar 150 litres al dia si presenten un escapament) o tancar l’aixeta mentre ens raspallem les dents (que pot suposar un estalvi d’entre 10 i 20 litres).

En aquests moments, els baixos nivells d’aigua són alarmants en tots els pous del municipi, una circumstància que pot obligar a prendre mesures dràstiques els propers mesos, malgrat que al llarg dels darrers anys l’Ajuntament (en estreta col·laboració amb l’ACA) ha estudiat a fons alternatives de tota manera. Fins i tot s’ha pogut fer entrar en funcionament un pou del poble que havia caigut en desús feia anys. Alhora, l’Ajuntament ha optat per la instal·lació de difusors als equipaments municipals per estalviar aigua, la reducció del reg als jardins públics i un major control pel bon ús de l’aigua de les fonts públiques. 

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

21-05-18 10.00 h - Exercici de coneixement de la llengua catalana de nivell C1 a la Biblioteca municipal de Falset, situada al carrer de Baix número 41 de Falset.

29-05-18 10.00 h - Exercicis teòrics i pràctics,  a l’aula de la biblioteca auxiliar de l’Arxiu Comarcal del Priorat, situat a Falset al carrer Bonaventura Pascó sense número.

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).

Agenda

31
maig
Nou projecte educatiu: La Taptana
08
jun
Escriu-me aviat