dimecres, 18 maig, 2016
L’alcalde Jaume Domènech considera que “amb l’arranjament i condicionament del baluard i els exteriors del Castell tancaríem un projecte que posa en valor un element clau del patrimoni de Falset”

L’Ajuntament de Falset espera poder reprendre les obres d’arranjament i condicionament del baluard i els exteriors del Castell. El projecte, finançat en bona part pel Ministeri de Foment en virtut de l’1% que estableix la Llei de Patrimoni Històric, es troba en aquests moments paralitzat. Aquest fet s’explica perquè restava pendent que el consistori pogués fer front al 25% de l’import de les obres, percentatge fixat pel conveni signat entre totes dues administracions - el Ministeri de Foment en cobreix el 75% restant -.

L’Ajuntament de Falset ha comunicat al Ministeri que ja disposa del finançament per assumir la seva part, 166.564€ dels 666.256€ als que ascendeix l’actuació. Així doncs, el consistori espera que l’Administració central mogui fitxa i proposi data per a la signatura d’una addenda al conveni que permeti reprendre les obres.

L’alcalde, Jaume Domènech, apunta que “el condicionament del baluard i els exteriors correspon a la darrera fase de les actuacions projectades al Castell de Falset”. En aquest sentit, Domènech afirma que “des de l’equip de govern enteníem que calia fer un esforç per poder prosseguir i tancar un projecte que posa en valor un element clau del patrimoni del nostre poble”.

El Castell de Falset va ser el primer element constitutiu de la vila, el segle XII, quan els comtes catalans conquistaren aquests indrets i començaren la seva colonització. Els segles XIV i XV, sobretot per l'impuls de l'Infant Pere, comte de Prades, el Castell es va ampliar i va assumir poc a poc l'actual fisonomia. La tradició diu que el Castell de Falset va veure néixer dues de les dones més importants de la història medieval de Catalunya: Elionor de Prades, reina de Xipre i de Jerusalem (1333 - 1416), i Margarida de Prades, reina d'Aragó i darrera reina catalana (1387 - 1429).

Avui, el Castell de Falset acull l'Arxiu Comarcal del Priorat i el Castell del Vi , un espai museístic definit a partir dels matisos i les particularitats del vi i del territori, de la visió i l'experiència de protagonistes i testimonis de la revolució vitivinícola de la comarca del Priorat.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

L'aigua és un bé escàs, fem-ne un consum responsable.

Recordem que les temporades d’hivern i primavera no han sigut especialment plujoses, causant la greu sequera que es pateix.
És recomanable controlar els consums d'aigua a casa i assumir hàbits que serveixin per revertir els efectes de la crisi de sequera que es pateix a tot el territori.

40 litres/dia/habitant

120 lites/dia

El consum responsable ens permetria estalviar aquesta quantitat d'aigua fàcilment.

FEM-HO POSSIBLE!

Agenda

03
set.
Ja podeu anar a buscar el vostre carnet de "Superlectures" a la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, al carrer de Baix 41 de Falset.