dilluns, 10 setembre, 2018
L’objectiu del programa és la inserció laboral i/o fomentar el retorn educatiu de joves entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen

L’Ajuntament de Falset col·labora amb el programa Noves Oportunitats, l’objectiu del qual és la inserció laboral i/o fomentar el retorn educatiu de joves entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen. D’una banda, el programa Noves Oportunitats ofereix orientació laboral i educativa, com visites a empreses, entrenament per trobar feina o suport en el desenvolupament del projecte vital. De l’altra, ofereix formació en cursos certificats en diversos àmbits professionals (activitats físiques i esportives, hostaleria i turisme, imatge personal, comerç i màrqueting…), preparació per les proves de Grau Mitjà i Superior, descoberta i aprenentatge de llengües, etc.

L’Espai Jove de Falset, ubicat al pavelló poliesportiu, és punt d’informació i acollida del programa. En aquesta fase inicial, es faran entrevistes individuals als joves, a fi de realitzar un diagnòstic ocupacional i psicosocial que permeti identificar els elements que conformaran la definició del seu pla d’acció. Aquesta primera etapa també ha de permetre els joves recuperar l’autoestima i l’autoconfiança per tal que puguin definir el seu projecte vital, professional i formatiu. En aquesta fase, i com a proposta innovadora, tots els participants realitzaran un primer mòdul d’apoderament per tal de poder encarar de manera més positiva i optimista el seu procés.

Amb posterioritat a aquesta primera etapa, el programa preveu un servei d’execució del projecte professional i vital, un servei de tutorització i seguiment i un servei de suport a l’escolaritat/inserció laboral.

Els joves interessats a rebre més informació del programa o participar-hi poden posar-se en contacte amb l’Espai Jove de Falset, ja sigui de manera presencial, per correu electrònic (joventut@falset.org) o telèfon (627 04 92 17).

El programa Noves Oportunitats és un programa que s’emmarca dins les iniciatives de la Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya, finançat pels Fons Socials Europeus. La seva implementació en la nostra comarca va a càrrec de la Fundació Intermèdia i la Fundació Formació i Treball.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Agenda

29
Mar
Xerrada: La gestió emocional, a càrrec de la psicòloga Rosa Barceló i amb l'Associació de dones de la Quartera. A la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, c. baix 41 de Falset.
30
Mar
Taller familiar: juguem amb la realitat augmentada, amb la col·laboració de Ma. Josep Clua. A la biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, c. baix 41 de Falset. Places limitades.