dilluns, 14 maig, 2018
El Pla està destinat a joves de 18 a 30 anys i, en principi, per a tots els àmbits de formació

L’Espai Jove de Falset acollirà el divendres 18 de maig, a les 18 h, una sessió informativa sobre el Pla de Mobilitat que impulsa la Cambra de Comerç de Reus amb la col·laboració de l'Ajuntament de Falset i que s'emmarca dins del Programa Integral de Cualificación y Empleo (PICE). El Pla de Mobilitat està dissenyat per millorar l’ocupabilitat dels joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil mitjançant accions que fomenten la mobilitat transnacional al territori de la Unió Europea (UE) i consisteix en una estada entre 2 i 6 mesos en el segon semestre de 2018 en algun dels països membres de la UE en el qual podran dur a terme pràctiques internacionals o un contracte laboral. En ambdós casos, les persones beneficiàries rebran una ajuda econòmica. Prèviament a l'estada, els i les joves participants rebran una formació d'una duració aproximada de 50  hores que inclou continguts entorn a l'idioma de treball en el país receptor i competències professionals que permetran al/la jove desenvolupar-se amb facilitat.

A través del Pla de Mobilitat, les Cambres de Comerç participants treballen per acostar els joves a empreses de la Unió Europea proporcionant-los una sèrie d'eines que els permeten desplaçar-se a l'estranger per realitzar una estada pràctica o professional. Els objectius del Pla de Mobilitat són: millorar les competències lingüístiques dels beneficiaris; desenvolupar les seves capacitats personals i professionals en un entorn internacional, potenciar el seu nivell d’ocupabilitat, i permetre’ls l’accés a pràctiques internacionals o contractes de treball.

La jornada informativa que tindrà lloc el divendres 18 de maig a l’Espai Jove de Falset, abordarà com són les pràctiques i contractes internacionals que s’ofereixen en el marc del Pla de Mobilitat, quina és la formació preparatòria necessària i com es du a terme la selecció dels joves participants. Cal recordar que el programa està destinat a joves de 18 a 30 anys i, en principi, per a tots els àmbits de formació.