divendres, 17 juny, 2016
En el transcurs de la trobada han tractat també el futur tram de l’autovia de l’Ebre A-68, la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i la creació d’un mercat itinerant de productes Km 0 a les tres poblacions

Els alcaldes de Móra d'Ebre, Falset i Gandesa, Joan Piñol, Jaume Domènech i Carles Luz, respectivament, han celebrat aquest dijous una reunió de treball a l'Ajuntament de Móra d’Ebre en el marc de les trobades que celebren regularment per abordar els temes d'interès comú de les capitals de comarca de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta.

El primer tema que han abordat és la situació de la línia ferroviària de Rodalies R15, que transcorre per les tres comarques. Els alcaldes han acordat que tan aviat com hagin passat les eleccions i s'hagi format el govern de l'Estat, demanaran una visita amb el secretari d'Estat o ministre corresponent, acompanyats del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, "per reclamar i exigir l'arranjament i la modernització definitiva d'aquesta línia".

Seguint amb qüestions de comunicacions, en aquest cas per carretera, els alcaldes han tractat sobre el futur tram de l'autovia de l'Ebre A-68 entre Alcanyís (Terol) i el mar. Els alcaldes han acordat estudiar les accions a emprendre per tal de reivindicar el canvi del traçat d'aquesta autovia, "reclamant el seu pas natural per Gandesa, Móra d'Ebre i Falset" en comptes del traçat per Morella fins a Vinaròs (Castelló).

Sobre el futur de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, Piñol, Domènech i Luz s'han conjurat per fer un front comú per reivindicar una gestió d'aquest hospital des del territori, recuperant la figura històrica del concepte de l'Altebrat (acrònim de Terra Alta, Ribera d'Ebre i Priorat), "amb un òrgan de gestió en el qual la presencia del territori ha de ser decisiva, no pas testimonial" com fins ara.

Finalment, els alcaldes de Móra, Falset i Gandesa han plantejat la creació d'un Mercat Quilòmetre 0 un cop al mes, una iniciativa que vol aplegar una selecció de productes del territori i que se celebrarà cada cop a un municipi diferent, un mes a Falset, el següent mes a Móra d'Ebre i el següent a Gandesa, i així successivament.