dimecres, 1 juny, 2016
Jaume Domènech, alcalde de Falset, creu que la prova “contribuirà a promoure un territori on la pràctica de l’esport i la descoberta del paisatge mariden a la perfecció”

2.000 ciclistes participaran aquest dissabte (4 de juny) a la Škoda Gran Fondo Priorat MTB, una cursa que tindrà Falset com a centre neuràlgic i que compta amb el suport de l’Ajuntament, que n’és sponsor oficial. Aquesta marxa cicloturista en BTT (que recorrerà les vinyes, senders i pistes de la comarca del Priorat) presenta dues distàncies: Gran Fondo, amb un recorregut de 96 kilòmetres i 3.500 metres de desnivell positiu, i Mig Fondo, amb 52 kilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. D’aquesta manera, la cursa s’adapta a les condicions dels bikers amateurs i també a les exigències que cerquen els més experimentats.

Com a centre neuràlgic de la cursa, Falset acollirà tant la sortida com l’arribada dels participants. L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, destaca que aquesta prova “permetrà descobrir un dels grans atractius de Falset i el Priorat, com és l’entorn natural i agrícola d’una comarca que aspira a ser reconeguda Patrimoni Mundial de la UNESCO”. Domènech afegeix que “un esdeveniment com la Gran Fondo contribuirà a promoure un territori on la pràctica de l’esport i la descoberta del paisatge mariden a la perfecció”.

El programa i tota la informació referent a la prova cicloturista es pot consultar al web http://skodagranfondopriorat.com. Les inscripcions es van exhaurir ja fa algunes setmanes. Pel que fa a les característiques tècniques de la marxa, els organitzadors en destaquen que “no hi ha grans ports o ascensions, però tampoc s’hi troba un sol metre pla. El recorregut és un puja i baixa constant, en un perfil molt trenca-cames que no donarà ni un minut de treva als bikers”.  

Foto: Martí Milla. Cedida per Gran Fondo Priorat.