dimecres, 29 agost, 2018
El nou espai museístic, que s’inaugurarà el 8 de setembre, proposarà la descoberta històrica i cultural del territori de forma amena, immersiva i interactiva

El proper 8 de setembre tindrà lloc la inauguració del Castell de Falset - Museu Comarcal, un nou espai museístic que proposa la descoberta històrica i cultural del territori de forma amena, immersiva i interactiva. En aquest sentit, el passat cap de setmana el Centre d’Estudis Falsetans lliurava a l’Institut de Cultura i Patrimoni de Falset les peces que s’exposaran en aquest nou equipament.

El nou Castell de Falset - Museu Comarcal plantejarà als visitants un viatge des dels orígens al present del territori. Per aconseguir-ho, l’ambientació de cada sala expositiva i la construcció d’un relat centraran el discurs en un únic tema, a partir del qual se n’introduiran d’altres, a fi que cada època sigui assimilada de manera participativa per part dels visitants.

Recursos expositius i una acurada selecció de peces provinents del Centre d’Estudis Falsetans, que es podran contemplar de nou anys després del tancament de l’antic museu, contribuiran a ambientar uns espais que pretenen ser viscuts amb tots els sentits.

Les sales expositives, corresponents a la primera fase del projecte museístic i que s’inauguren aquest mes de setembre, estan dedicades a la mort a prehistòria; el plom i el comerç marítim en temps dels ibers i romans; el naixement de Falset i l’edat mitjana, i els temps de guerra en època moderna. A banda, amb motiu de la inauguració de l’espai s’hi podrà visitar una exposició temporal que repassarà la història del Museu, des dels seus orígens, amb figures com Salvador Estrem i Fa, i fins a l’obertura del nou Castell de Falset - Museu Comarcal.