divendres, 27 setembre, 2019
Durant aquests dies hi haurà portes obertes al Castell de Falset-Museu Comarcal i s’oferirà un itinerari interpretatiu i guiat pel seu conjunt històric

L’Ajuntament de Falset i el Castell de Falset-Museu Comarcal se sumen a les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebraran els dies 11, 12 i 13 d’octubre. En el marc d’aquesta iniciativa, el Castell de Falset-Museu Comarcal oferirà dues propostes culturals, totes dues gratuïtes.

D’una banda, el Castell de Falset-Museu Comarcal farà jornades de portes obertes durant aquests tres dies. Els divendres 11 i dissabte 12 obrirà de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, mentre que el diumenge 13 obrirà de 10 a 15 h. L’accés al Castell de Falset permetrà veure les dues exposicions d’història del museu: “Un viatge dels orígens al present” i “Història del Museu de Falset i Comarca”. A més, durant aquests dies es podran visitar l’absis i el baluard del castell, dos espais habitualment tancats al públic.

D’altra banda, durant el dissabte 12 d’octubre, s’oferirà un itinerari interpretatiu i guiat pel conjunt històric del Castell de Falset, a càrrec de l’arqueòleg Oriol Achón. La proposta permetrà entendre les diferents etapes històriques del castell, i parar especial atenció al registre relacionat amb l’assalt reeixit del Coronel Vidal i el Carrasclet al Castell de Falset, episodi que esdevé la darrera victòria austriacista durant la Guerra de Successió. D’aquesta activitat se’n duran a terme tres sessions, de 10 a 11.30 h, de 12 a 12.30 h i de 16 a 17.30 h.

Les Jornades Europees del Patrimoni

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner i en l’edició d’enguany incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural,  programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Un gran ventall de propostes que es podran consultar organitzades temàticament i geogràficament en l'agenda en línia.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ►