L’Associació Musical “Vila de Falset” en col·laboració amb l’Ajuntament de Falset, organitza del 22 al 27 de juliol a Falset el I Curs Internacional de Clarinets. El curs el duran a terme Selvadore Rähni, Miquel Àngel Marín i Tuuli Rähni

Currículums dels professors del curs:

TUULI RÄHNI

Nascuda a Tallin (Estònia). Estudis a la Estonian Academy of Music and Theatre amb Peep Lassmann, un antic alumne del gran pianista Emil Gilels. Estudis de postgrau en Alemanya, en la Hochschule für Musik Karlsruhe (1991-1997) amb Gunther Hauer i Werner Genuit, graduant-se amb les màximes qualificacions.

Sol·licitada com a professora de piano, donà classes al Kyoto Conservatory of Music, al Japó, on viurà de l’any 1997 al 2005.

Valorada com a solista i músic d’ensemble, ha tocat a la Gran Bretanya, França, Alemanya, Rússia, l’antiga Iugoslavia, Estònia, Islàndia i Japó. Ha gravat per a les ràdios d’Alemanya, Estònia i per a la Televisió Estatal d’Estònia.

Actualment viu a Islàndia. Dóna regularment concerts de música de cambra amb el seu marit Selvadore Rähni així com concerts de piano sol. L’any 2015, el CD de debut de Tuuli i Selvadore amb les sonates op.120 de Brahms i les Fantasy Pieces op. 73 de Schumann, va ser acollit amb un gran èxit de crítica.

SELVADORE RÄHNI

El clarinetista Selvadore Rähni és un dels artistes estonians més reconeguts a nivell mundial.

Estudis a l’Estonian Academy of Music (1986-1991) i a la Hochschule für Musik Karlsruhe amb el professor Wolfgang Meyer (1991-1997), on completa estudis de postgrau i doctorat (2001), graduant-se amb cum-laude.

Actiu com a solista, músic de cambra i d’orquestra, ha format part de l’Orquestra Nacional d’Estònia (1989-1991) i gaudeix d’un gran reconeixement al Japó, on ha estat clarinet solista de la Kyoto Symphony Orchestra (1997-2005) i on ha impartit classes magistrals per tot el país.

Amb setze anys toca el concert per a clarinet de W.A. Mozart, en concerts a Moscou i tota Estònia. S'ha presentat com a solista en importants sales de concerts: Berlin, Tokio, Kyoto, Osaka, Tallin, Karlsruhe. Ha estat invitat com a primer clarinet per les orquestres: Polnische Kammerphilarmonie, Cambra Filharmònica Txeca, Pforzheim, Württembergisches i Festival d'Osaka i Yamanami.

Col·labora amb músics de fama mundial com els violoncel·listes David Geringas i Tsuyoshi Tsutsumi, els pianistes Michie Koyama, Kalle Randalu i el Leipzig String Quartet.

Actualment viu a Islàndia.

MIQUEL ÀNGEL MARÍN – CLARINETISTA

Músic de formació acadèmica: Societat Musical Espiga d’Or Deltebre (Antoni Sebastià), Conservatori Municipal de Barcelona (Juli Panyella) i Hochschule für Musik Karlsruhe, Alemanya (Wolfgang Meyer).

Com a solista i músic de cambra s’ha presentat amb les orquestres Polnische Kammerphilarmonie, Cambra del Conservatori de Moscou, Leos Janacek Ostrava (Festival de Torroella de Montgrí), Brno (Palau de la Música de València), Vila-Seca, Catalana, do Norte, Simfònica Martinu Zlin, Sori Orchestral Ensemble (Seoul Arts Center, Corea), Orquestra de València (estrena d’una obra de Llorenç Barber); els quartets Moyzes,Venus-Kapralova i Dafna (quartet de l’Orquestra Filharmònica d’Israel); actualment forma part de l’Orquestra de Cambra Catalana i ha format part de l’Orquestra do Norte (Portugal) i ha col.laborat amb les orquestres Filharmonia de Galícia, Simfònica de Galícia i Cambra Filharmònica Txeca.

Ha estat professor en escoles de música i conservatoris catalans i alemanys: conservatoris de Vila-Seca, Vila-Nova i la Geltrú, Municipal de Barcelona, Sabadell, Pforzheim, Linkenheim, Daxlanden (Karlsruhe)… Actualment dóna classes en les escoles de música de Falset, la Fatarella i Orfeó Lleidatà i imparteix tallers de creació artística i musical en institucions educatives i centres d’art

Funcionament del curs

L’horari del curs serà de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h. Els alumnes de 12 a 18 anys (Professional) només realitzaran classes als matins, tot i que podran assistir com a observadors a les classes individuals que es duguin a terme a les tardes. L’esquema d’horari serà el següent:

Matins: Classes col·lectives i individuals del Grau Professional i Grau Superior.

Tardes: Classes individuals de Grau Superior (obertes als alumnes que vulguin observar).

A part de les classes individuals i col·lectives es realitzaran assajos acompanyats amb piano per la preparació dels concerts finals.

Al divendres es realitzarà el concert de final del curs per part dels alumnes i al dissabte per part dels professors.

El primer dia del curs es distribuiran els alumnes segons el grau de nivell que disposen.

Preus

 

Inscripció abans del 31 de maig de 2019

Inscripció a partir de l'1 de juny de 2019
Estudiants de 12 a 18 anys 75 € 100€
Estudiants a partir de 19 anys 175€ 225€

Inscripcions i contacte

Per tal de realitzar correctament la inscripció cal omplir correctament el següent formulari i realitzar el pagament de la quantitat indicada segons el tipus d’inscripció al número de compte que es facilitarà.

Més informació i contacte:

En cas d'emergència ...
informació de contacte ►