dilluns, 18 juliol, 2022
Les entrades i abonaments pel festival ja estan a la venda a www.codetickets.com. Enguany, els concerts continuen a les piscines de Falset, que tot just acaben de ser reformades

Tot a punt per l’inici de la segona edició del Garbinada Pop de Falset que tindrà lloc aquest estiu a la capital del Priorat entre els dies 23 de juliol i 14 d’agost. Enguany les novetats d’aquesta programació musical de pop català nascuda l’any passat en plena pandèmia és l’ampliació de la xifra d’artistes participants, passant de cinc a set formacions respecte a la primera edició, l’entrena de les noves piscines municipals de Falset que tot just s’acaben de reformar i el fet que dues de les actuacions dels artistes del certament, Els Pets i el Petit de Cal Eril, formaran part també del programa de la Festa Major de Falset.

Els Pets, dins la  gira de presentació del seu nou disc 1963, actuaran la nit del dissabte 13 d’agost a partir de les 23 h a la carpa de la Festa Major de la localitat, ja que el concert coincidirà amb aquest esdeveniment festiu que enguany torna amb plena normalitat. A banda del grup liderat per Lluís Gavaldà, la nit també comptarà amb la formació local Primera Cita, que s’encarregarà de tancar la festa a partir de la una de la matinada. Les entrades per aquest concert doble ja estan a la venda al preu anticipat de 17 euros a  la plataforma www.codetickets.com.  El dia del concert, el preu  de l’entrada d’Els Pets i Primera Cita serà de 20 euros.

A banda del concert doble d’Els Pets i Primera Cita, el Garbinada Pop ofereix un repàs per algunes de les formacions independents de Catalunya i les Illes que es mouen al voltant del pop, acostant-se en ocasions al rock o a la música festiva. El Garbinada comptarà amb les actuacions de Joan Colomo, acompanyat de la  banda al complet,  i el grup ebrrenc Gebre aquest dissabte 23 de juliol; la cantant vigatana Joana Serrat acompanyada de tota la banda (30 de juliol), el trio mallorquí Donallop (6 d’agost) i el Petit de Cal Eril (diumenge, 14 d’agost), que oferirà a la capital del Priorat el darrer concert a les comarques de Tarragona abans de la retirada del grup, anunciada tot just abans de presentar el seu darrer disc.

Concert + degustació de  vi

Tot els concerts de les piscines municipal de Falset aniran acompanyats d’una degustació de vi de la Cooperativa de Falset, ja que la voluntat del Festival es vincular-se  amb la capital del Priorat i, els vins de la cooperativa local, són un acompanyament ideal per aquestes actuacions.

Entrades i abonaments

Les entrades soltes per les actuacions de les Piscines del Garbinada estan a la venda de forma anticipada a www.codetickets.com al preu de 10 i 12 euros (a taquilla: 12 i 15 euros). L’organització ha previst un abonament de 35 euros pels concerts de Gebre i Joan Colomo, Donallop, Joana Serrat i el Petit de Cal Eril. L’actuació d’Els Pets i Primera Cita no forma part de l’abonament i les entrades s’han de comprar a banda.

La segona edició del Garbinada

Segons el promotor i director artístic del festival, Isaac Albesa, “l’any passat vam fer una primera edició en un moment molt complicat per les restriccions de la pandèmia. Amb tot, el festival va anar prou bé i l’acollida de Falset i la comarca va ser molt positiva. Per aquest motiu, enguany hi tornem amb una selecció musical que considerem força interessant per copsar allò que s’està produint al nostre país i fer-ho arribar a una comarca com el Priorat”. Però la voluntat del Garbinada Pop era oferir també algun nom potent i intergeneracional de la música del nostre país. “Per això hem pensat en Els Pets com a formació clau i imprescindible per entendre la música catalana d’avui en dia. Els Pets són de les poques formacions que en un mateix concert permeten que pares, fills i nets, puguin cantar i ballar amb les mateixes cançons que s’han fet seves”, conclou Albesa.

El Garbinada Pop és un projecte de Plujafina Cultura, amb la direcció artística d’Isaac Albesa i la col·laboració de l’Ajuntament de Falset, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat.  L’any passat, en la primera edició del Garbinada, van actuar a Falset grups com Celistia, Ferran Palau, Maria Jaume, Da Souza i Renaldo i Clara.