divendres, 17 juny, 2022
En aquesta ocasió, la ruta es farà de manera guiada, però més endavant es podrà fer per lliure amb un seguit de codis QR que permetran l’accés a la informació dels arbres i plantes de la passejada.

L’Ajuntament de Falset tanca aquest dissabte els actes organitzats, al llarg d’aquest mes de juny, amb motiu del Dia mundial del medi ambient. L’acte programat per aquest dissabte (19.30) és, de fet, l’estrena d’una ruta botànica per Falset, que permet conèixer els arbres i les plantes del nucli urbà.

Al llarg d’aquest mes de juny, s’han celebrat diferents activitats participatives, de sensibilització i divulgatives en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, que cada any se celebra el 5 de juny. Entre els actes organitzats, hi ha hagut una ruta d’observació ornitològica, conferències, presentacions de llibres i fins i tot actes divulgatius sobre el nou calendari de la recollida selectiva.

Pel que fa l’activitat d’aquest dissabte, la ruta botànica de Falset proposa un recorregut d’onze parades, una distància de dos quilòmetres i una durada de 45 minuts. En aquesta ocasió, la ruta es farà de manera guiada, i anirà a càrrec del jardiner municipal. Aquesta mateixa ruta podrà fer-se també per lliure, un cop s’hagi instal·lats un seguit de codis QR que permetran l’accés a la informació dels arbres i plantes protagonistes de la passejada.

De la mateixa manera, ben aviat es posarà en funcionament una ruta botànica que permetrà fer una passejada per l’espai natural que es configura a l’entorn de les ermites de Sant Gregori i Sant Cristòfol, el que es coneix com a espai Grèfol, amb informació i detalls sobre la flora típica de bosc mediterrani.