divendres, 14 octubre, 2022
El desdoblament de la N-420, l’organització conjunta d’un esdeveniment festiu i cultural, així com la demanda de polítiques que contribueixin a l'equilibri territorial, són algunes de les qüestions que han centrat la trobada

Els alcaldes de Móra d'Ebre (Rubén Biarnés), Falset (Carlos Brull) i Gandesa (Carles Luz) s'han trobat aquesta setmana per abordar diverses qüestions d'àmbit territorial, una trobada que s'emmarca en les reunions que els tres ajuntaments duen a terme de manera periòdica.

Una de les qüestions que s'ha posat damunt la taula és el desdoblament de la carretera N-420. Amb relació a aquesta qüestió, els alcaldes coincideixen en el fet que no és necessari un desdoblament complet de tota la via, fet que suposaria un elevat impacte ambiental. No obstant això, defensen la necessitat imperiosa d’efectuar actuacions centrades en punts crítics d'aquesta carretera, com a Gandesa, on la variant i una rotonda per regular el trànsit i accedir a la zona nord són una mesura urgent. Alhora, els alcaldes incideixen en el fet que aquestes millores han de prosperar tan aviat com sigui possible i que, en aquesta ocasió, les bones intencions s’han de concretar en fets.

A banda d'aquesta qüestió, els alcaldes continuen donant forma a l'organització d'un esdeveniment conjunt que permeti als joves la descoberta de les tres capitals de comarca del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Es tractaria d'una programació de concerts i activitats culturals, socials i turístiques que permetrien el coneixement de les tres poblacions. En aquest sentit, tots tres consistoris preveuen incorporar una partida en els pressupostos del 2023 per dotar de contingut una idea que ja s'havia abordat en reunions anteriors.

Aquest esdeveniment és un exemple de la complicitat i la voluntat de cooperació entre tots tres ajuntaments a l'hora de fer polítiques de territori. De fet, en el transcurs d'aquesta darrera reunió s'han fixat com a objectiu avaluar com, mitjançant fons europeus i altres ajuts, és possible impulsar projectes i accions en benefici comú de tots tres municipis i les respectives comarques.

Finalment, en aquesta darrera reunió s'han continuat tractant temes recurrents als quals les administracions superiors encara no han donat una solució definitiva, com la necessitat d'un servei de qualitat a la línia de tren R15. Els alcaldes han acordat seguir instint en aquesta reivindicació, així com en la demanda de polítiques que contribueixin a l'equilibri territorial, com més i millors oportunitats de formació per als joves i incentius per poder accedir a l'habitatge.