divendres, 17 maig, 2019
El ple municipal ho va aprovar ahir al vespre, junt a la preparació dels contractes que han de permetre tirar endavant algunes obres previstes en el Pla de barris

El ple de l’Ajuntament de Falset va aprovar ahir al vespre una moció d’Independents per Falset per tal que la plaça d’Antoni Vilanova passi a dir-se “Plaça Primer d’octubre de 2017”.

No és el primer cop que l’Ajuntament de Falset aprova mocions relacionades amb els fets de l’1 d’octubre. Sense anar més lluny, a final de l’any passat, el ple va aprovar una moció a favor de l’absolució dels presos polítics. Les dues mocions van comptar amb el vot favorable de l’equip de govern, mentre que les regidores del PSC es van abstenir en la votació..

El ple també va aprovar els documents preparatoris del contracte per tirar endavant aquest 2019, en el marc de la tercera fase del Pla de Barris, les obres de millora del carrer de Vallmoreres i el projecte de reforma del soterrani de la Casa de la Música, situada a l’antic edifici de Cal Magrinyà

El pressupost municipal preveu enguany fer realitat una nova fase de la Llei de Barris, que representarà una inversió de 637.000€ per portar a terme l’arranjament del carrer Vallmoreres i de la Font del Batlle, la planta baixa de la Casa de la Música, el tancament de la planta de tractament d'aigües del barranc i altres obres menors.

Tot plegat arriba poc després que l’Ajuntament de Falset hagi confirmat una notable reducció de l’endeutament arran de la liquidació, per part de la Generalitat, dels 1.260.000 € que tenia pendents amb el municipi en concepte de la segona fase de la Llei de Barris, executada i finalitzada al llarg de 2018.

Segons el regidor d’Hisenda, Miquel Puig, la liquidació de la segona fase de la Llei de Barris permet, d’una banda, “el desenvolupament de la tercera fase d’aquest pla i, d’una altra, una reducció important del crèdit bancari”. Segons Puig, es tracta de seguir aprofitant al màxim els beneficis que suposa la Llei de Barris, la qual preveu que un 75% de les obres siguin finançades per la Generalitat de Catalunya.