dimecres, 5 octubre, 2022
Hi ha programada una conferència sobre onomàstica, un itinerari guiat i un taller d’ornitologia, al marge de la jornada de portes obertes del dissabte

El Castell de Falset - Museu Comarcal se suma un any més a les Jornades Europees del Patrimoni amb un programa d’activitats gratuïtes que es perllongarà durant tot aquest cap de setmana, del 7 al 9 d’octubre. El tret de sortida d’enguany el donarà divendres (19 h) la conferència “Els estudis sobre onomàstica del Priorat”, a càrrec de Pere Navarro, professor del Departament de Filologia Catalana de la URV. Ja dissabte, el Castell de Falset - Museu Comarcal realitzarà una “Jornada de portes obertes” a les diferents sales expositives (de 10 a 14 h i de 16 a 19 h). Alhora, el mateix dissabte també oferirà tres sessions d’un “Itinerari guiat pel conjunt històric del Castell de Falset”, a càrrec de l’arqueòleg Oriol Achón. Les sessions d’aquest itinerari guiat, que prestarà especial atenció al baluard i l'assalt del Coronel Vidal i el Carrasclet, seran a les 10, a les 12 i a les 16.15 h. Per últim, el diumenge (9 h) hi ha programat un taller d’iniciació a l’ornitologia, a càrrec de Xavier Riera, membre de l’Institut Català d’Ornitologia. La sortida d’aquest taller es farà des de la plaça del Castell.

El Castell de Falset-Museu Comarcal

El Castell de Falset-Museu Comarcal és un espai museístic que, des del 2018, proposa la descoberta històrica i cultural de Falset i la comarca del Priorat. Compta amb diferents recursos expositius i una acurada selecció de peces provinents del Centre d'Estudis Falsetans i daltres institucions, així com diferents sales expositives i recursos patrimonials.

Les Jornades Europees del Patrimoni

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa amb relació al patrimoni cultural.