dimarts, 6 octubre, 2020
Dimarts 6 d'octubre, 19 h

L’Ajuntament de Falset comunica:

  • El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a través de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, ha informat aquesta tarda a l’Ajuntament que el brot declarat a la residència Les Vinyes de Falset compta amb 103 positius amb PCR per coronavirus, dels quals 86 són usuaris i 17 són treballadors. La residència compta actualment amb 118 places ocupades.
  • El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya també informa que, a partir de demà, des de l’Equip d’Atenció Primària, es realitzaran ecografies pulmonars a tots els residents i el divendres es realitzarà un nou cribratge tant a residents com a treballadors per tal tenir noves dades de controls del brot al centre.
  • El cas inicial es remunta al 12 de setembre en què es comunica un positiu d’una treballadora amb simptomatologia. El 16 i el 18 de setembre es fa un primer cribratge tant a residents com a treballadors. En aquests primer cribratge es detecten 16 positius, dels quals 11 són residents i 5 són treballadors. El 29 de setembre es diagnostiquen 2 casos més en residents i es decideix fer un nou cribratge el passat 1 d’octubre.
  • Com ha fet des del primer moment, l’Ajuntament de Falset fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania a fi de seguir amb rigor les mesures de prevenció i seguretat per fer front a la propagació del virus al municipi. Les mesures sanitàries són d’obligat compliment i les persones que no les respectin poden ser sancionades.