dissabte, 14 gener, 2017 - 09:00 a diumenge, 15 gener, 2017 - 15:00

Declarada d’interès nacional, l’Encamisada és una de les festes més representatives de Falset. Se celebra el cap de setmana més pròxim a Sant Antoni, el 17 de gener (enguany el 16 i 17 de gener). Els falsetans i falsetanes es vesteixen amb les robes tradicionals i, el dissabte al vespre i el diumenge al migdia, recorren els carrers del poble amb cavalleria o carruatges.

L'Encamisada va lligada a la festivitat de Sant Antoni, però també rememora una llegenda que es remunta a la Guerra del Francès. Segons la tradició, els falsetans van aprofitar un nit de boira per vestir-se de blanc, passar inadvertits i alliberar-se dels setge al que estaven sotmesos.

Programa

Dissabte 14

  • A les 13 h. Repic de campanes i explosió de coets anunciant la festa.
  • De 16 a 18 h. Pels carrers de la vila es podrà veure el guarniment dels carros i cavalleries.
  • A les 19.30 h. Es reunirà l'Encamisada davant del Celler Cooperatiu i, encapçalada pels Dinomis i la Banda Vila de Falset, es dirigirà a l'església pels carrers de la vila.
  • A les 20 h. A la plaça de l'Església, tindrà lloc la benvinguda i el pregó de la Festa. Tot seguit rua pels carrers del poble.

Diumenge 15

  • A les 8.30 h. Benedicció dels animals a la plaça de l'Església i esmorzar gentilesa de l'Ajuntament.
  • A les 11 h. Renuió de l'Encamisada davant del Celler Cooperatiu per iniciar la desfilada fins a l'església.
  • A les 11.30 h. Missa Major, ballada de la Jota de Falset i benedicció dels Panets de Sant Antoni. Aquests es podran adquirir sortint de missa. Posteriorment, continuarà la desfilada pels carrers de la vila. 

Organitza: Centre d'Estudis Falsetans.
Amb el suport de: Ajuntament de Falset, Parròquia de Santa Maria, Ràdio Falset, Dinàmica - Sonorització i Serveis Tècnics, Cafès Novell - l'expresso.

L'ENCAMISADA DE FALSET

Festa de l'encamisada de Falset (18/01/2015)

Jota a Falset.AVI

Encamisada 2008

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

21-05-18 10.00 h - Exercici de coneixement de la llengua catalana de nivell C1 a la Biblioteca municipal de Falset, situada al carrer de Baix número 41 de Falset.

29-05-18 10.00 h - Exercicis teòrics i pràctics,  a l’aula de la biblioteca auxiliar de l’Arxiu Comarcal del Priorat, situat a Falset al carrer Bonaventura Pascó sense número.

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset informa que la setmana del 16 al 23 de juny romandrà tancada al públic, ja que es duran a terme reformes al magatzem.

D'altra banda, a partir del dia 25 de juny, serà vigent l'Horari d'Estiu.
Matins
De dilluns a divendres de 10 a 14h.
Tardes
Dimarts de 16 a 20h.

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).