dimecres, 11 gener, 2017

Falset viurà aquest cap de setmana, 14 i 15 de gener, una de les seves festivats més representatives, l’Encamisada. Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional de Catalunya, l’Encamisada va lligada a la festivitat de Sant Antoni Abat, però, a diferència d’altres festes similars, en aquest cas es rememora també una llegenda que es remunta a la Guerra del Francès. Segons la tradició local, els falsetans van aprofitar una nit de boira per vestir-se de blanc, passar inadvertits i alliberar-se del setge al que estaven sotmesos pels francesos.

Al llarg del cap de setmana els falsetans i falsetanes tornaran a vestir-se amb les robes tradicionals i recorreran els carrers del poble amb cavalleria i carruatges. Més d’una cinquantena de cavalleries hi participen. Les desfilades, que encapçalaran la Colla de Dimonis i la Banda de Música Vila de Falset, s’iniciaran a les 19.30 h del dissabte i a les 11 h del diumenge. Partiran des del Celler Cooperatiu.

A banda de les rues, entre els actes destacats d’aquest cap de setmana festiu cal fer esment al pregó que tindrà lloc dissabte al vespre a la plaça de l’Església, la benedicció dels animals del diumenge al matí i la Missa Major de diumenge al migdia, en la qual es ballarà la Jota de Falset i es beneiran els Panets de Sant Antoni, panets que es posaran a la venda un cop finalitzi la missa. En el següent enllaç es pot consultar el detall de la programació (http://www.falset.org/activitats/lencamisada).

L’Encamisada és organitzada pel Centre d’Estudis Falsetans. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Falset, la Parròquia Sant Maria, Ràdio Falset i Dinàmica Sonorització i Serveis Tècnics i Cafès Novell-l’espresso.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

L’Associació Musical “Vila de Falset” en col·laboració amb l’Ajuntament de Falset, organitza del 22 al 27 de juliol a Falset el I Curs Internacional de Clarinets. El curs el duran a terme Selvadore Rähni, Miquel Àngel Marín i Tuuli Rähni.

Agenda

25
jul.
En motiu de la cloenda del curs internacional de clarinet i música de cambra, l' Associació Musical Vila de Falset organitza el Concert de l’Orquestra de Cambra Catalana.
03
set.
Ja podeu anar a buscar el vostre carnet de "Superlectures" a la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, al carrer de Baix 41 de Falset.