dilluns, 24 octubre, 2016
Visites al Castell i al celler modernista, tastos de vins i degustacions de productes artesans del territori s’incloïen en l’intens programa dissenyat per l’Ajuntament amb el suport de comerços i empreses locals

Una cinquantena de persones van gaudir el passat dissabte de l’intens programa que l’Ajuntament de Falset els havia preparat en motiu de la campanya Barris antics. Molt per oferir, molt per descobrir. Es tractava dels guanyadors del paquet d’activitats que Falset sortejava entre els veïns de la resta de poblacions de Catalunya que participaven en aquesta acció de promoció comercial i turística.

L’estada dels premiats es va iniciar a l’Ajuntament, on les autoritats locals van donar-los-hi la benvinguda i els van obsequiar amb un lot de productes i material informatiu de la vila. Seguidament, es van desplaçar al Castell, on se’ls hi havia preparat l’esmorzar.

A continuació, el presents es van dividir en dos grups, a fi que les activitats programades es poguessin dur a terme en les millors condicions. De manera alterna, mentre un dels grups visitava el Castell de Falset i l’espai museístic dedicat al vi que s’hi emplaça, l’altre gaudia d’una visita guiada al celler cooperatiu de Falset, d’estil modernista i considerat Catedral del Vi.

Un cop dutes a terme aquestes dues visites, va ser el torn de descobrir els productes locals. D’una banda, Aguiló Vinateria va guiar els assistents en un tast de vins blancs i negres de la DOQ Priorat i la DO Montsant, mentre que l’establiment Priorat Natur va oferir una degustació de productes artesans del territori.

Les activitats programades van finalitzar a darrera hora del matí, amb l’objectiu que per la tarda els premiats poguessin gaudir de la vila al seu ritme.

Antoni Muntané, regidor de Promoció Econòmica de Falset, valorava de manera positiva la jornada i incidia en el fet que “aquesta acció de dinamització comercial i turística té incidència més enllà del dia d’avui, esperem que aquesta cinquantena de visitants hagin gaudit de l’experiència i es converteixin en prescriptors de tot el que ofereix Falset, en els àmbits comercial, cultural, històric i turístic”.

En un sentit més ampli, Muntané apuntava que “es tracta d’accions que sumen i que ens ajuden a mantenir un teixit econòmic i empresarial potent, un teixit que en darrer terme repercuteix en més i millors serveis per als veïns de Falset”.

Per últim, Muntané també va agrair “el suport dels comerços i empreses locals que han col·laborat en l’organització de les activitats programades durant l’estada a Falset dels guanyadors de la campanya Barris Antics