dijous, 12 setembre, 2019
L’alcalde Carlos Brull i el regidor Antoni Muntané han tractat amb els representants d’ambdues institucions la necessitat de desbloquejar projectes aturats i d’endegar-ne de nous

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, i el regidor Antoni Muntané han mantingut reunions aquesta setmana amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, i amb el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, a fi de parlar dels reptes i inquietuds del municipi per als pròxims anys.

En el transcurs de la primera reunió, que va tenir lloc a la subdelegació del Govern, els representants de l’Ajuntament van tractar amb Sabaté l’estat de projectes rellevants per al municipi que, en aquests moments, es troben paralitzats per diversos factors. És el cas dels projectes vinculats al Pla de restitució territorial de l’Ebre, com el projecte constructiu d’un nou dipòsit regulador per a l’abastament de Falset, el projecte constructiu per a la millora de les conduccions de distribució en alta de Falset i el projecte constructiu de la nova captació mancomunada i conduccions associades per a l’abastament de Falset, Marçà i Bellmunt del Priorat. L’alcalde Falset, Carlos Brull, va traslladar a Sabaté “la necessitat que aquests projectes es desbloquegin, ja que suposarien un gran pas endavant per resoldre un problema endèmic del municipi, com és l’escassetat dels recursos hídrics”.

En aquesta reunió amb el subdelegat del Govern, els representants del consistori falsetà també van posar damunt la taula la paralització dels treballs de restauració del Castell de Falset, donat que manca executar la segona fase, referent a les obres de restauració de les muralles i l’entorn.

Aquesta mateixa qüestió també va ser tractada en el transcurs de la trobada entre l’Ajuntament de Falset i el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, reunió que va tenir lloc al consistori falsetà. A banda d’aquest tema, Brull i Muntané també van exposar dos projectes que l’Ajuntament de Falset vol presentar a la propera convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Es tracta, d’una banda, del projecte de reforma i ampliació de serveis de la piscina municipal, un equipament del qual se’n complia enguany el seu 50è aniversari i que, com a conseqüència del pas del temps, precisa una posada al dia. De l’altra, un projecte vinculat al Carrer Miquel Barceló, una de les vies de comunicació més importants del municipi.