divendres, 1 setembre, 2017
El taller per a nens i nenes organitzat per l’Ajuntament i la Plataforma pel riu Siurana és una mostra més de la preocupació ciutadana i institucional pel transvasament de l’aigua del riu a l’embassament de Riudecanyes

L'Ajuntament de Falset i la Plataforma pel riu Siurana van organitzar la tarda d’ahir dijous un taller infantil que, sota el lema “Volem lo riu Siurana viu!”, reivindicava la necessitat de trobar una solució a aquesta problemàtica històrica del Priorat. El taller se suma a altres mostres de protesta que recentment han tingut lloc a la comarca, on existeix una preocupació ciutadana i institucional pel transvasament de l’aigua del riu a l’embassament de Riudecanyes. Es calcula que més del 90% de l’aigua del riu fa cap a l’embassament de Riudecanyes, un fet que incideix en què el Siurana baixi gairebé sempre sec i que, en conseqüència, pobles del Priorat pateixin problemes de subministrament. A més, aquesta situació posa en perill la fauna i la flora del riu, i contravé tota la normativa ambiental.

En el transcurs del taller, els nens i nenes van pintar una pancarta-mural que es penjarà en un dels carrers del poble.

L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, afirma que “la problemàtica de l’aigua i la situació que es produeix amb el riu Siurana són qüestions d’abast comarcal i, com es va posar de manifest en el darrer Consell d’alcaldes, és hora de revisar les concessions d'aigües del Priorat que es transvasen a altres conques, amb especial atenció a les concessions atorgades a la Comunitat de Regants de Riudecanyes".

Per la seva part, la Plataforma pel riu Siurana va informar que treballa conjuntament amb mestres del Priorat un seguit de materials i activitats per donar a conèixer entre els nens i nenes els valors naturals del riu, que forma part de la Xarxa Natura 2000, és Lloc d’Importància Comunitària (LIC) i Zona d’Especial Protecció de les Aus (ZEPA).

Oriol Ponti, membre de la plataforma, subratllava que “en el transcurs del taller hem pogut copsar la incomprensió dels nens i nenes pel fet que el riu no segueixi el seu curs natural i sigui transvasat, no entenen que es deixi morir la fauna i la flora per la manca d’aigua”. 

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

21-05-18 10.00 h - Exercici de coneixement de la llengua catalana de nivell C1 a la Biblioteca municipal de Falset, situada al carrer de Baix número 41 de Falset.

29-05-18 10.00 h - Exercicis teòrics i pràctics,  a l’aula de la biblioteca auxiliar de l’Arxiu Comarcal del Priorat, situat a Falset al carrer Bonaventura Pascó sense número.

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset informa que la setmana del 16 al 23 de juny romandrà tancada al públic, ja que es duran a terme reformes al magatzem.

D'altra banda, a partir del dia 25 de juny, serà vigent l'Horari d'Estiu.
Matins
De dilluns a divendres de 10 a 14h.
Tardes
Dimarts de 16 a 20h.

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).