dimecres, 30 març, 2016
Concerts, teatre, musicals i cinema. La primavera arriba a L’Artesana de Falset amb una programació carregada de talent i propostes per a tots els públics

Els amants de la bona música tenen tres cites que no poden perdre’s. La primera, el 16 d’abril, amb la veu i la personalitat de la jove Andrea Motis i el virtuosisme de Joan Chamorro, Esteve Pi, Josep Traver i Ignasi Terraza, jazz en majúscules i una posada en escena delicada i alhora vibrant. La segona, el 17 d’abril, amb la banda vila de Falset i el tradicional Concert de Primavera, amb un repertori ampli en el qual no hi manquen els clàssics de la música que tothom vol escoltar i alguna sorpresa. I la tercera, l’1 de maig, amb Tangos a la Cooperativa i la falsetana Marta Cardona, una violinista que deixa cos i ànima en cada interpretació i que transmet passió en cada peça. En aquest darrer cas, el concert tindrà lloc a la sala de bótes de la Cooperativa, donat que L’Artesana també surt al carrer per la Fira del Vi.

Una altra de les cites destacades, aquesta a mig camí entre la música, l’il·lusionisme i el teatre, serà el musical familiar Gisela y el Libro Mágico, el 7 de maig. Gisela, veu Disney a Espanya i exconcursant d’Operació Triunfo, es posa en la pell d’una fada que haurà de superar mil-i-una aventures i proves per aconseguir els seus somnis. Ho farà mentre interpreta les cançons més famoses de pel·lícules com La bella y la bestia, Aladín, Peter Pan, El Rey León, La Sirenita i Mary Poppins, entre altres.

El teatre serà cosa de la companyia la Teatr’Era, el 12 de juny, amb El Florido Pensil; de Domi Maecenatis, un espectacle de Tarraco Viva que arriba a Falset el 21 de maig, i del Grup de Teatre L’Artesana, el 18 de juny, amb La Ratera. La primera és una adaptació de l’obra d’Andrés Sopeña en la qual es recrea, en alguns moments de manera còmica, el sistema educatiu de la postguerra civil espanyola. La segona és una divertida comèdia que recrea la vida dels actors i actrius de l’època romana. I la tercera és un clàssic de la reina del suspens, Agatha Christie.

Tampoc faltarà a la programació el cinema, amb pel·lícules com Un dia perfecte per volar i Palmeras en la nieve, el 3 i el 10 d’abril, i el film infantil Zootropolis, el 15 de maig.

Carlos Brull, regidor de Cultura, destaca que “amb la programació de L’Artesana ens hem marcat un repte ambiciós, com és dotar-la de propostes de qualitat, de diferents arts i per a tots els públics”. Afegeix que “la bona resposta que han tingut la programació de tardor i hivern ens convenç de què anem pel bon camí”. Brull també apunta que “a l’estiu no hi haurà programació a L’Artesana, la reprendrem a la tardor. Això no vol dir que durant l’estiu no hi haurà propostes culturals, sinó que mirarem de deslocalitzar-les perquè és una època en la qual venen més de gust propostes al carrer, a la fresca”.