dimecres, 7 febrer, 2018
S’emplaçarà al castell i la previsió és obrir-lo l’estiu vinent

L'Institut de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Falset ja ha presentat, en una reunió de poble, el projecte de nou Museu del Castell-Museu Comarcal, que s’emplaçarà al Castell i obrirà les portes a l’estiu després que l’antic museu es tanqués al públic l’any 1990. La mort a la prehistòria, el plom i el comerç en època ibèrica i romana, el naixement de Falset, els temps de guerres, els bombardejos de la Guerra Civil i la terra i la vinya seran alguns dels temes sobre els quals girarà l’exposició de les sales del nou Museu.

El projecte museogràfic integral ja està definit i en una primera fase preveu l’adequació de les plantes baixa i primera del Castell. A la planta baixa s’hi ubicaran la sala de recepció, en la que s’hi exhibirà un audiovisual de presentació del museu; la sala de tallers, en la que s’hi duran a terme activitats de difusió específiques, com aules didàctiques; dues sales d’exposició; un espai de botiga, i un espai de magatzem. A la primera planta s’hi ubicaran dues sales d’exposició i la sala d’exposicions temporals.

Les sales que acolliran l’exposició permanent (4 contemplades en la primera fase del projecte i 2 contemplades en la segona fase) seran tematitzades, és a dir, centraran el seu discurs en únic tema, el qual guiarà els diferents continguts, els elements expositius a emprar i els objectes a mostrar, provinents del fons del Centre d’Estudis Falsetans. Aquest tema principal possibilitarà la introducció d’altres temes, però sempre de forma col·lateral i sense perdre mai el fil conductor. L’objectiu d’aquesta proposta és refermar la comprensió de cada època històrica, sense perdre el discurs cronològic clàssic, però fugint d’una presentació que pugui resultar excessivament monòtona.

Carlos Brull, regidor de Cultura, incideix en què “amb el nou museu no només recuperem un espai on divulgar el patrimoni i la història del nostre poble, sinó que engeguem un projecte engrescador per a Falset amb el que també volem captar nous públics, arribar a un elevat nombre de visitants i refermar el paper del municipi com a punt de partida per conèixer el territori”. L’objectiu de l'Institut de Cultura és que el nou museu es pugui inaugurar durant l’estiu.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

Lloc: la Sénia del Padró Més informació: Ajuntament de Falset

Prova de coneixement de la llengua catalana de nivell B, el dia 14 de novembre a les 10 hores.

Primer exercici el dia 16 de novembre a les 10:00 hores. 

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).