dimarts, 26 juny, 2018
La visita al monestir de Santes Creus s’emmarca en l’any dedicat a “les reines de Falset”

Una delegació de l’Ajuntament de Falset, encapçalada per l’alcalde Jaume Domènech, ha visitat aquest mes de juny el monestir de Santes Creus per lliurar una ofrena a les restes de la reina Margarida de Prades. La visita s’emmarca en l’any dedicat a “les reines de Falset”, Margalida i Elionor de Prades, totes dues nascudes al Castell de Falset.

Margarida de Prades (1387-1429) es va convertir en l’última reina de la dinastia catalana en casar-se amb el rei Martí l’Humà; i Elionor de Prades (1333-1416) va esdevenir reina de Xipre i de Jerusalem en casar-se el 1369 amb Pere de Lusignan o Pere I de Xipre. En aquell temps, el castell de Falset acollia el palau i l’administració del Comtat de Prades, que, a partir de la figura de l’infant Pere, s’havia convertit en una peça cabdal en el regnat de la Corona catalano-aragonesa.

L’Ajuntament vol aprofitar el 2018 per donar a conèixer qui van ser aquestes dues reines i amb aquest propòsit impulsarà un seguit de conferències i activitats al llarg de l’any, que es donaran a conèixer de manera paulatina.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

L’Associació Musical “Vila de Falset” en col·laboració amb l’Ajuntament de Falset, organitza del 22 al 27 de juliol a Falset el I Curs Internacional de Clarinets. El curs el duran a terme Selvadore Rähni, Miquel Àngel Marín i Tuuli Rähni.

Agenda

24
maig
Presentació del llibre Alguns ocells muts d'Óscar Palazón. Amb Toni Orensanz i postres de Músic. A la Biblioteca municipal i comarcal Salvador Estrem i Fa, al c. de Baix 41 de Falset.