dimecres, 11 gener, 2017
El mercat guanyarà en seguretat i comoditat en ocupar no tan sols la plaça de la Quartera, sinó també el carrer de Baix i el carrer Josep Campàs

L’Ajuntament de Falset aplicarà a partir del proper 17 de gener la remodelació del mercat municipal dels dimarts, que ha de representar la introducció de millores en la seguretat i en la circulació dels vianants, alhora que es vol que els marxants i compradors guanyin en comoditat i qualitat de servei. La principal conseqüència de la modelació serà que les parades no s’instal·laran tan sols a la Plaça de la Quartera, com fisns ara, sinó que també se situaran en un tram del carrer de Baix i en el carrer de Josep Campàs.

“El punt de partida de la remodelació és que les actuals normatives ens obliguen a no concentrar totes les parades a la Quartera per raons de seguretat, tot preveient alguna emergència o que calgués evacuar la plaça”, explica Antoni Muntané, regidor de Promoció Econòmica, Mercats i Comerç. No obstant això, “des de l’Ajuntament hem entés que aquesta era una bona oportunitat per dinamitzar el mercat al casc antic amb la idea de fer-lo més accessible a tothom, més espaiós, més còmode tant per a paradistes com per als compradors i, alhora, sent sensibles a les necessitats del comerç local”, afegeix Muntané.

Tot plegat es tradueix en la següent distribució de l’espai. A la plaça de la Quartera tan sols hi haurà parades a la meitat esquerra (vista des de baix): flors, llana, herbes aromàtiques, verdures i hortalisses. Al carrer Josep Campàs, hi haurà les següents parades: pollastreria, embotits, salaons, peix fresc i roba. Finalment, al carrer de Baix està previst que s’hi instal·lin diverses parades d’accessoris, complements i bijuteria. En aquests moments, l’Ajuntament mira de completar la llista de paradistes que assistiran al mercat tots els dimarts, amb la idea de complementar l’actual oferta amb algunes mercaderies que fins ara no hi tenien presència.

En el cas de la Quartera, es preveu que la meitat dreta de la plaça quedi completament lliure tant de parades com dels vehicles dels paradistes, que després de descarregar el gènere podran estacionar-los a l’antic camp de futbol. “Volem fer el mercat més còmode per tothom: tant per als paradistes com per als compradors, però també per als comerciants del poble”, raona Muntané. Amb aquesta intenció l’espai del mercat es reordena de manera que mai no es barri l’accès als comerços locals, com ara passava en alguns casos. 

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix