dimecres, 16 març, 2016
La Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant se celebrarà el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig

La Fira del Vi de Falset, que se celebrarà el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig, es caracteritzarà enguany per habilitar un seguit d’espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçats als amants del vi i per una clara aposta per actes pensats exclusivament per a un públic professional. A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 21a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira professional i alhora de referència per al perfil “wine lover”, que és com es defineix als apassionats per la cultura del vi.

En paraules del regidor responsable de la Fira, Joan Coll, “és evident que la fira atreu a un públic cada cop més especialitzat, amb la qual cosa cal que aquests visitants se sentin ben tractats i repeteixin any rere any”. Des d’aquest punt de vista, s’han organitzat tastos que se succeiran en diversos espais al llarg dels dies de la fira, i que aniran a càrrec de les denominacions d’origen, de l’Escola d’enologia de Falset i que també estan oberts als cellers particulars i a les cooperatives. Els espais escollits són una carpa “wine lover” enmig de l’espai firal, la sala de tast del Parc Tecnològic del Vi (Vitec) i la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat. Els tastos s’han dissenyat amb la idea de millorar el coneixement i convidar a l’aprenentatge del món del vi i dels terrers i les diferències entre Montsant i Priorat.

En paral·lel, la Fira pretén, paulatinament, cridar l’atenció d’un públic cada cop més internacional. I aquesta voluntat ja pot fer-se evident aquest any amb la presència d’amants del vi d’Escandinàvia. I és que Munskänkarna, el cub de vins més gran d’Europa, una autèntica institució a Suècia, ha escollit les denominacions d’origen Priorat i Montsant com a “Regió Vinícola de l’Any 2016”. És per això que des de l’organització de la Fira ja s’ha tancat un tast adreçat exclusivament als membres d’aquest club. Alhora, s’ha previst un tast de professionals adreçat als empresaris d’hostaleria de la Costa Daurada i als membres de Muskankärna.

Altres novetats que s’han previst per a la Fira de carrer són una zona de restauració i oci, un complet programa d’activitats lúdiques i culturals al poble i un servei de ludoteca per als més petits.

Pel que fa a la inauguració, està prevista el dissabte 30 d’abril al matí, i anirà a càrrec de la consellera d’Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, i de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. De fet, Tarragona serà la ciutat convidada de la Fira aquest any 2016, recuperant una iniciativa que ja s’havia dut a terme fa uns anys i que va deixar de fer-se.

Per a més informació, detalls o possibles entrevistes:

@firadelvifalset

www.facebook.com/firadelvifalset

press@firadelvi.org